Recordoogst Namibische tafeldruiven verwacht door langverwachte regenval

De droogte die Namibië de afgelopen twee voorgaande jaren heeft geteisterd, heeft ernstige gevolgen gehad voor de land- en tuinbouwsector in het land. De regen die in 2020 is gevallen, geeft echter weer hoop. De Namibische tafeldruiventelers verwachten een grote oogst dit jaar. Het land zal naar verwachting ongeveer 7,4 miljoen dozen exporteren, tegenover 6 miljoen vorig jaar.

Indileni Nanghonga van Agribank geeft aan dat er behoefte is aan innovatieve financiering in de land- en tuinbouwsector, zoals te horen was op de recente land- en tuinbouwconferentie met het thema 'Maximising Agricultural Potential for Namibia's Development'.

"Agribank benadrukt dat innovatieve financiering wordt gestuurd door innovatieve bedrijfsstrategieën en dat tegelijkertijd de infrastructuur, zoals wegen en nutsvoorzieningen, moet worden verbeterd om de uitdagingen van het zakendoen te vergemakkelijken," vertelde Nanghonga aan neweralive.na.

Namibië is een van de meest kwetsbare landen als het gaat om klimaatverandering. De droogte heeft veel impact op de meeste delen van het land, waardoor grote groepen mensen onder de armoedegrens komen. Helaas zijn perioden van droogte in Namibië gemeengoed geworden. Gelukkig heeft de regen dit jaar voor enige hoop gezorgd voor zowel telers, producenten als de Namibische bevolking.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven