Anqiu Linfu Foodstuffs:

"Chinese gemberprijs zal niet meteen dalen als nieuwe oogst op de markt komt"

Het oogstseizoen van Chinese gember begon medio oktober. Het totale areaal van de gemberplantage in Shandong is dit jaar uitgebreid en ook de kwaliteit van het product is verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Na de oogst wordt de verse gember gedurende 40 dagen opgeslagen. Begin december start de Chinese gemberexport naar Europa. Qiao Yongjie, manager van Anqiu Linfu Foodstuffs, sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de Chinese gembermarkt.

De oogst van de Chinese gember is vorig seizoen aanzienlijk gedaald, met veel speculatie op de markten als gevolg. Bovendien is het volume van gember in de opslag, na maanden van aanhoudende verkoop, op dit moment vrij laag. De prijs steeg logischerwijs, omdat het aanbod daalde. De FOB-prijs van Chinese gember bestemd voor Rotterdam ligt rond de 1.960 euro per ton.

Veel overzeese importeurs verminderden hun bestellingen van Chinese gember, omdat de prijs te hoog was. Ze wachten liever tot de nieuwe oogst op de markt komt, in de hoop dat de prijs zal dalen. Maar manager Qiao zegt dat de markt enige tijd nodig heeft om over te schakelen van geconserveerde gember naar verse gember. Het is niet waarschijnlijk dat de prijs zal dalen zodra er verse gember op de markt komt. "We verwachten dat de prijs van verse gember zich zal stabiliseren rond 1.533 euro per ton. Dit niveau zal gehandhaafd blijven tot april of mei volgend jaar, als de voorraad in opslag een aanzienlijke daling zal vertonen."

"Vorig jaar exporteerden we ongeveer 500 zeecontainers. We verwachten dat we dat record dit jaar zullen breken. Ons bedrijf exporteert vooral verse gember. Hoewel de overzeese marktvraag naar biologische gember enorm is, is het aantal biologische gemberleveranciers in China klein. Dit komt vooral omdat biologische gember moet voldoen aan hoge mlr-normen. Dit verhoogt de kostprijs van biologische gember en brengt ook hoge risico's met zich mee voor de leverancier."

Anqiu Linfu Foodstuffs is eigenaar van een gemberteeltbedrijf in Anqiu City, Shandong, met een areaal van 6,7 hectare. Het bedrijf is ook eigenaar van een koelhuis met een capaciteit van 10.000 ton. Het gemiddelde opslagvolume ligt rond de 6.000 ton. "Klanten in verschillende landen stellen verschillende eisen aan de manier waarop we onze gemberproducten verpakken. Sommigen willen kleine plastic doosjes. terwijl anderen de voorkeur geven aan kartonnen dozen. We voegen voortdurend verpakkingsmethodes toe om aan de uiteenlopende eisen van onze klanten te voldoen."

Voor meer informatie:
Qiao Yongjie - Manager
Anqiu Linfu Foodstuffs Co., Ltd.
+86 13406662255 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.