Warnez bespaart 94 ton plastics op aardappelverpakking

Met 2019 als referentiejaar, heeft Warnez al 94 ton op aardolie gebaseerde plastics kunnen besparen. Dit kwam tot stand door het verdunnen van folies of het herzien van het design en door het stimuleren van losse verkoop van aardappelen. Daarnaast introduceerde Warnez folies op basis van I’m Green PE die afkomstig zijn van suikerriet en verving het bepaalde plastiekverpakkingen door papieren versies. Dit alles betekent voor Warnez een reductie van 41% op aardolie gebaseerde plastiek.


Foto’s eigen assortiment: bovenaan: papieren 1kg-verpakkingen. Midden en onder: o.a. 2.5kg en 5kgverpakkingen obv I’m Green PE

‘Circular packaging’ is bij aardappel inpakbedrijf Warnez één van de vijf circulaire uitdagingen die z’n oorsprong vond in de deelname aan de Green Deal ‘Circulair aankopen’.

Peter Van Steenkiste: “Bij Warnez hebben we intussen een heel traject afgelegd om over te gaan naar recycleerbare bio gebaseerde verpakkingen, waarbij één van de doelen is om het gebruik van plastics los te koppelen van eindige natuurbronnen”.

Een vijfde van de plastiekverpakkingen van Warnez zijn intussen bio gebaseerd, en dit is zelfs een derde als we het totaal van de aardappelverpakkingen bekijken. Momenteel zijn acht op de tien van de aardappelverpakkingen van Warnez recycleerbaar. Maar daar staat Warnez niet bij stil. Het is één van de doelstellingen om in 2021 95% recycleerbaarheid te halen door nóg meer op mono-materialen in te zetten. Enkele recente nieuwe ontwikkelingen zorgen er voor dat dit cijfer nu al in het vizier zit.

"Via deelname aan het CIRCOPACK-project (uitgevoerd door Pack4Food en Flanders' FOOD in samenwerking met diverse onderzoekspartners binnen Universiteit Gent en Universiteit Hasselt) verwacht Warnez als eindresultaat nog beter een standpunt te kunnen innemen rond de duurzaamheid van de verschillende soorten aardappelverpakkingen die worden gebruikt. Immers, enkel in partnership met alle stakeholders kunnen we de expertise op vlak van verpakkingen naar een hoger niveau tillen", aldus Warnez. 

Voor meer informatie:
Charlotte Warnez
Warnez Potatoes
Marialoopsesteenweg 2L
B-8700 – Tielt - België
T: +32 051 400812
charlotte@warnezpotatoes.be       
www.warnezpotatoes.be    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven