Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cao-overleg in goed overleg geschorst tot half januari 2021

Op 26 oktober hebben de sociale partners (werkgeversvereniging GroentenFruit Huis en de vakbonden CNV Vakmensen, FNV Handel en RMU Werknemers) een eerste, verkennend overleg gevoerd over een nieuwe cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit. De huidige cao loopt tot en met 31 december 2020.

Er is uitgebreid gesproken over de huidige situatie binnen de sector. De impact die corona had en nog steeds heeft op de sector. De onzekerheid die de aankomende Brexit met zich meebrengt en de mogelijke financiële effecten van de transitie van het bedrijfs-pensioenfonds naar PGB. De genoemde drie thema’s hebben een zodanige invloed op de te maken afspraken voor een nieuwe cao dat er in goed en gezamenlijk overleg is besloten om het cao-overleg te schorsen tot half januari 2021.

De verwachting is dat er op dat moment meer duidelijkheid is over de Brexit, de transitie van het bedrijfspensioenfonds naar PGB en de impact van de tweede coronagolf.

Op 19 januari 2021 komen de sociale partners opnieuw bij elkaar en wordt er een vervolg gegeven aan het cao-overleg.

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: