Geringe oogst Fire Crystal kaki

De Fire Crystal kaki is een regionale variëteit uit het Lintong District in Xi'An City. Deze kakivariëteit is erkend als een Chinees regionaal product. Deze specifieke kaki wordt vurig rood als hij rijp is en de heldere kleur lijkt op een vuurkristal (of vuursteen), vandaar de naam. De oogst van Fire Crystal kaki is dit jaar al drie weken geleden begonnen. Zhou Wei van Fresh Mao, een gespecialiseerde (e-commerce) handelaar van Fire Crystal kaki, sprak onlangs over de huidige marktomstandigheden van deze kakispecialiteit.

De oogst van Fire Crystal kaki begint meestal eind september en de piekperiode van het seizoen duurt tot half of eind november. Dit jaar had de teelt te lijden onder overmatige regenval. De kwaliteit van het product is niet heel goed, en veel kaki's zijn ook zo veel beschadigd door de regen dat ze onverkoopbaar zijn. Slechts een klein deel van de oogst was commercieel verhandelbaar. Hoewel het aanbod veel kleiner is, ligt de marktprijs slechts iets hoger dan vorig jaar. De groothandelsprijs van topkwaliteit Fire Crystal kaki is momenteel ongeveer 1,5 yuan [0,18 euro] per 0,5 kg, vergeleken met 1 yuan [0,12 euro] per 0,5 kg rond deze tijd vorig jaar. Na verpakking is de prijs 3,5 yuan [0,44 euro] per 0,5 kg.

"We zijn enkele jaren geleden begonnen met de verkoop van onze Fire Crystal kaki op e-commerce platforms. Daarnaast verkopen we ook aan grote supermarkten. Dit fruit wordt echter steeds populairder op de Chinese markt, dus het aantal kakiteeltbedrijven blijft elk jaar groeien. Nog voordat Fire Crystal kaki officieel op de markt komt, zijn er al enkele imitatievarianten beschikbaar. Het verschil tussen echte Fire Crystal kaki en goedkope imitaties is moeilijk te zien voor consumenten zonder echte kennis van zaken."

In tegenstelling tot de meeste kaki's op de markt, wordt de Fire Crystal kaki zachter als de vrucht rijp is. Pas dan bereikt de smaak zijn volle potentieel. Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee voor de kakiverkoop in de fysieke winkels van Fresh Mao. "Sommige klanten die niet bekend zijn met Fire Crystal kaki hebben de neiging om de kaki te eten zodra ze hem kopen, maar de Fire Crystal kaki is te bitter als hij nog niet rijp is. Klanten hebben dientengevolge geen goede ervaring met deze onrijpe kaki en ze hebben dan de neiging om voortaan weg te blijven.

Online verkoop werkt beter, omdat we in staat zijn om aan online handelaren en groothandelaren de noodzaak uit te leggen om de kaki goed te laten rijpen. We selecteren onze kaki op basis van de locatie van onze handelaren en de tijd die het kost om onze kaki ter plekke te krijgen. Vervolgens informeren we de retailers over hoe lang ze de kaki moeten bewaren om de volledige rijpheid te bereiken," legt Zhou Wei uit.

"Dit seizoen blijven we onze kaki's in zowel online als fysieke winkels verkopen, maar we zijn ook begonnen met het leveren aan Ole en Rainbow Department Stores. We hebben zelfs wat Fire Crystal kaki naar Canada geëxporteerd via een derde partij."

Fuping kaki
Naast verse Fire Crystal kaki verkoopt Fresh Mao ook een grote verscheidenheid aan verwerkte kakiproducten. Het belangrijkste kakiteeltgebied bevindt zich in Fuping, Weinan, in Shaanxi. Het suikergehalte van Fuping kaki is vrij hoog en de vrucht is rijk aan voedingsstoffen. De kaki van Fuping is dik en romig en heeft een uitstekende smaak. De oogst van Fuping kaki begint elk jaar eind november als het weer kouder wordt. Ze komen eind november op de markt. Het bedrijf levert 500 g ambachtelijke papieren zakken en 1-2,5 kg geschenkdozen, en zelfs premium geschenkdozen voor de high-end markt. Het Fresh Mao team hoopt de heerlijke smaak van hun kaki producten aan nog meer consumenten in het hele land te kunnen aanbieden.

Voor meer informatie:
Zhou Wei
Shenzhen City Fresh Mao Agricultural Development Co., Ltd.
+86 18603038525 
WeChat: +86 18603038525 
zhouwei@freshmao.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.