Export Peruaanse knoflook bijna verdubbeld

Het Peruaanse knoflookseizoen, dat deze maand van start is gegaan en nog duurt tot april 2021, laat nu al heel positieve resultaten zien. De export in de eerste twee weken van het seizoen, tot half oktober, bedroeg 874 ton, wat een stijging van 86% inhoudt in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

De groei is bijna volledig toe te schrijven aan de toegenomen zendingen naar Mexico (853 ton), dat in 2019 met een aandeel van 32% overigens de tweede belangrijkste bestemming voor Peruaanse knoflook was. In totaal nam de Mexicaanse vraag naar knoflook afgelopen maand met 15% toe.

Mexico is ook een teler en exporteur van knoflook, maar het Mexicaanse seizoen loopt van april tot september, zodat het perfect aansluit op dat van Peru, dat product levert wanneer er in Mexico tekorten ontstaan.

Dit jaar ziet Peru ook groeimogelijkheden in de Verenigde Staten, die met een aandeel van 9% in 2019 de derde belangrijkste bestemming van Peruaanse knoflook waren. In de eerste twee weken van het seizoen is er 21 ton knoflook naar de VS geëxporteerd. In 2020 is de Amerikaanse vraag naar knoflook tussen januari en augustus met 11% in volumen en met 42% in waarde toegenomen.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven