Project van Agriterra

Proeven met Nederlandse appelrassen in Rwanda

Agriterra, een Nederlandse particuliere organisatie, werkt samen met het Rwandese ministerie van Landbouw en de Nationale Raad voor de Ontwikkeling van de Landbouwexport (NAEB). Dit heeft geresulteerd in proeven met de teelt van diverse appelvariëteiten in de districten Musanze en Gicumbi van de Noordelijke Provincie.

Agriterra ondersteunt lokale telers in coöperaties die zich bezighouden met onder andere melkveehouderij, het telen van aardappelen, maïs en suikerriet, sierteelt en koffie. De NGO is in 1997 in Nederland opgericht en werkt momenteel in 23 landen wereldwijd, waaronder 13 Afrikaanse landen.

Rwanda importeert momenteel appelen uit Zuid-Afrika en de overheid wil graag investeren in de binnenlandse appelteelt om deze invoer geleidelijk te vervangen. Agriterra is op 26 oktober begonnen met proeven om appelen te kweken in Rwanda.

Jean Rémy Muramira, bedrijfsadviseur bij Agriterra, legde uit dat er minstens 2000 geënte appelen van vier variëteiten op twee hectare zijn geplant. De geïmporteerde appelvariëteiten werden door de Fleuren Company in Nederland vermeerderd. "De vier geënte Nederlandse rassen zijn onder andere Gala, Red delicious, Granny en Golden delicious, appelrassen die populair zijn op de lokale markt," zei Muramira.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven