Green Morocco Plan werpt vruchten af

Marokko denkt 29% meer citrus te oogsten

De teelt in veel Marokkaanse fruitsectoren zal naar verwachting toenemen na de daling in de vorige seizoenen. De minister van Landbouw Aziz Akhannouch voorspelt dat de productie in de belangrijkste fruitsectoren aanzienlijk zal toenemen ondanks de beperkingen van het weer en de coronacrisis.

De minister wijst erop dat de citrusproductie naar schatting 29% hoger ligt dan in het vorige seizoen en schrijft deze raming toe aan de toename van nieuwe citrusplantages die in het kader van het Green Morocco Plan zijn aangelegd.

Het in 2008 opgestarte Green Morocco Plan is bedoeld om van de Marokaanse land- en tuinbouw de belangrijkste groeimotor van de nationale economie te maken voor de eerstvolgende tien tot vijftien jaar. Het plan is gericht op de ontwikkeling van een pluralistische land- en tuinbouw die openstaat voor buitenlandse markten, lokaal gediversifieerd en die vooral duurzaam is.

Alkhaleejtoday.co geeft ook aan dat de dadelproductie met 4% zal groeien ten opzichte van het voorgaande jaar, met name dankzij goede weersomstandigheden. Men is van mening dat deze toename een bewijs is van het succes en de effectiviteit van het diversificatieprogramma dat een van de belangrijkste pijlers van het Green Morocco Plan vormt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven