"Prijzen Turkse kiwi's waarschijnlijk gelijk aan die van voorgaande seizoenen"

Het Turkse kiwiseizoen is momenteel in volle gang en de vraag is momenteel sterk. Volgens één Turkse exporteur heeft het warme weer gezorgd voor meer kleine maten dan vorig jaar. Nu de pandemie echter voortduurt, zijn consumenten nog altijd op zoek naar fruit met een hoog vitamine C-gehalte. 

Tumen Tarim is een Turkse AGF-leverancier en -exporteur. Kerem Tumen is de exportmanager van het bedrijf, dat recent aan het kiwiseizoen is begonnen. Volgens hem is de vraag sterk maar zijn de maten dit jaar kleiner. "We leveren diverse fruitsoorten, waaronder kiwi's. Ons bedrijf was zelfs de eerste kiwileverancier in Turkije en we zijn al sinds 1990 actief. Het nieuwe kiwiseizoen is onlangs begonnen  en we merken dat de vraag goed is. Het was dit jaar aanhoudend warm weer en daarom rekenen we op een grotere oogst dan voorgaande seizoenen. Het hete weer had echter ook zijn weerslag op de maten van de kiwi's, die dit seizoen wat kleiner zijn dan voorgaande jaren. De gemiddelde maten zien er echter desondanks nog prima uit."

Hoewel de klanten van Tumen Tarim zich met name in Europa bevinden, vertelt Tumen dat het bedrijf dit seizoen ook graag vaste voet aan de grond zou krijgen op markten in het Verre Oosten. "Aangezien de vraag dit seizoen sterker is, verwachten we een groei van onze export dit jaar. Europa is de voornaamste markt voor onze kiwi's maar we exporteren ons fruit ook naar Rusland, het Midden-Oosten en landen in Noord-Afrika. Dit seizoen richten we ons op het betreden van markten in het Verre Oosten, terwijl we ook onze export naar de Europese markt willen vergroten. De prijzen van onze kiwi's zullen waarschijnlijk gelijk zijn aan die van voorgaande seizoenen."

"We rekenen erop dat het kiwiseizoen een succes zal worden voor ons. Het fruit is zeer geschikt om in de winter te worden bewaard zodat we onze kiwi's gedurende een lange periode zullen kunnen leveren. Kiwi's zijn rijk aan vitamine C en dit is nu precies waar consumenten naar op zoek zijn tijdens de huidige pandemie. Het is een gezonde en smaakvolle fruitsoort en ook in deze moeilijke tijd blijven we Turkse kiwi's van de allerhoogste kwaliteit leveren, hetgeen te danken is aan onze 30 jaar ervaring in de sector."

 

Voor meer informatie: 
Kerem  B  Tumen
Tumen Tarim
Tel: +90 324 454 0088
Mob: +90 532 593 6970
Email: Kerem@tumen-tarim.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.