Exportprijs nog steeds 50% lager

Chinese binnenlandse vraag naar knoflook neemt toe

De Chinese knoflookprijs is de afgelopen twee maanden voortdurend gestegen. De prijs van verse knoflook verdubbelde van 1 yuan [0,12 euro] tot bijna 2 yuan [0,25 euro] per halve kilo in september, toen de handelaren knoflook kochten om hun magazijnen te bevoorraden. Toen de magazijnen eenmaal vol waren, stabiliseerden de marktomstandigheden zich. Op dit moment is de prijs van knoflook een tweede opwaartse trend begonnen en ligt al boven de 2,1 yuan [0,26 euro] per halve kilo.

"Het grootste deel van de Chinese knoflook die overzee wordt verkocht, is bestemd voor Zuidoost-Azië en Zuid-Azië. Deze regio's zijn altijd de belangrijkste exportmarkten voor Chinese knoflook geweest. Hoewel de exportprijs van knoflook al enige tijd stijgt, was de prijs in het begin zo laag dat de huidige prijs nog steeds 50% lager is dan rond deze tijd vorig jaar," zegt Lee van Pioneer Garlic Group.

Op de vraag naar de impact van de Covid-19-pandemie op de knoflookexport antwoordt hij: "Knoflook versterkt het immuunsysteem, daarom is de export in de periode tussen december 2019 en september 2020 sterk toegenomen. Uit de huidige gegevens blijkt dat de tweede golf in Europa geen grote invloed zal hebben op de Chinese knoflookuitvoer."

China neemt een stabiele eerste plaats in op de internationale knoflookmarkt als het gaat om handelsvolume en productkwaliteit. "De vraag op de binnenlandse markt neemt momenteel toe en het aandeel van de binnenlandse handel zal toenemen in vergelijking tot de export van knoflook," besluit Lee.

Voor meer informatie:
De heer Lee
Pioneer Garlic Group
+86 537 8772 726 
manager@freshgarlic.cn
www.freshgarlic.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven