Güdük Großhandel Rostock

"Dankzij meer toerisme in eigen land hebben we veel te doen gehad"

De tweede coronagolf houdt fruithandelaren in alle hoeken van Duitsland in spanning. Ook in Mecklenburg-Vorpommern is het aantal coronagevallen in de afgelopen twee weken snel gestegen. Een complete lockdown zoals in het voorjaar verwacht men bij groenten- en fruitgroothandel Güdük in Rostock echter niet, vertelt directeur Fatih Güdük bij navraag.

De laatste pruimen komen nu op de markt en ondertussen breidt het aanbod aan citrus en pompoenen zich uit bij de zelfbedieningsgroothandel in Rostock. Ondanks corona heeft men de afgelopen maanden een gebruikelijke afzet geregistreerd. "We zitten niet ver van de Oostzeekust en leveren veel aan de horeca en hotellerie aldaar. Veel Duitsers hebben hun vakantie in eigen land doorgebracht in plaats van in het buitenland. De hotels aan de Oostzee zaten doorlopend voor 100 procent vol. Hierdoor hebben we tot nu toe veel te doen gehad."


Fatih Güdük runt de groothandel in Rostock in de tweede generatie. De producten worden voor een aanzienlijk deel afgenomen via de groothandelsmarkt in Hamburg.

Nieuwe tak voor privéklanten
Grote omzetverliezen heeft zijn bedrijf daarom niet geleden, bevestigt Fatih. "De afzet is vergeleken met vorig jaar ongeveer gelijk gebleven. Naast onze groothandel hebben we aan het begin van de crisis besloten om onze afhaalmarkt ook voor privéklanten open te stellen. We hebben de hal een beetje omgebouwd, zodat zowel groothandelsklanten alsook privéklanten nu ter plaatse bij ons inkopen kunnen doen. Dit zullen we ook na de crisis zo verder voortzetten."

Groothandel Güdük werd in 1991 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een aanbieder van een compleet assortiment aan levensmiddelen en horecabenodigdheden. Groenten en fruit vormen echter nog steeds de kernactiviteit van de grootleverancier. Deze tak toont zich ook in dit uitzonderlijke jaar uiterst stabiel. "Ik zie tot nu toe geen grote verschuivingen, zowel wat betreft de vraag als wat betreft de prijsvorming. Hopelijk blijft dat voorlopig zo." 

Aanscherping van de maatregelen?
Maar een tweede golf kondigt zich ook in het noordoosten van Duitsland aan en een aanscherping van de maatregelen is daarom niet uit te sluiten, weet ook Fatih. "Ik denk echter niet dat er opnieuw een complete lockdown zal komen. De horeca is in onze regio momenteel nog zoals gebruikelijk geopend, maar als het ook hier tot een sluiting zou komen zouden de gevolgen ook voor ons ernstig merkbaar zijn."

Voor meer informatie:
Großhandel Güdük GmbH & Co. KG 
Fatih Güdük
Handelstr.2
18069 Rostock
Tel. +49381/12873862
Fax:+49381/12873860
info@gdk-rostock.de 
www.gdk-rostock.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven