Groeiend avocado-areaal in Vietnam, maar avocado’s voldoen niet aan VS/EU-norm

Op 27 oktober vond er in Ho Chi Minh City een internationaal seminar plaats over de marktregels en de controle op de in- en uitvoer van AGF tussen Vietnam en China.

Volgens het Department of Crop Production is het Vietnamese areaal met avocadobomen momenteel vele malen groter dan drie jaar geleden. De Vietnamese avocadovariëteiten voldoen echter niet aan de normen inzake grootte en kwaliteit voor de export naar de Amerikaanse en de Europese markt. Voor de Chinese markt is er geen onderhandelingsstappenplan voor de legale export van avocado's.

Volgens het ministerie van Landbouw bedroeg de totale import- en exportomzet van land- en tuinbouwproducten tussen Vietnam en China van begin dit jaar tot eind september meer dan 9,8 miljard dollar (8,3 mld euro), een daling van 8,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De export van de belangrijkste producten van Vietnam naar China daalde. Met name groenten en fruit zakten af naar 1,4 miljard dollar (1,2 mld euro), een daling van 25,9%. Momenteel mogen slechts negen soorten fruit uit Vietnam via het officiële kanaal worden ingevoerd op de Chinese markt, waaronder dragonfruit, watermeloen, lychee, longan, banaan, mango, jackfruit, ramboetan en mangosteen.

Naast durian, dat zich in het proces van voltooiing van procedures bevindt, zal het ministerie het openstellen van de markt blijven bevorderen op volgorde van pomelo, passievrucht, avocado, cherimoya, kokosnoot, kardemom, en ananas. Tegelijkertijd zal het een protocol ondertekenen om de markt voor grasgelei en zoete aardappel te openen.

Bron: sggpnews.org.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven