Nabij-infrarood spectroscopie (NIR) om in Hass avocado te kijken

West-Australische avocadoteler Delroy Orchards zal dit najaar een nieuwe premium Hass avocado lanceren, nadat het de afgelopen acht jaar de teelttechnieken heeft geperfectioneerd, met toonaangevende universiteiten heeft samengewerkt en nu ook nabij-infrarood spectroscopie (NIR) gebruikt om de binnenkant van elke avocado te controleren voordat deze de boomgaard verlaat.

NIR wordt vaak gebruikt door appelkwekers, maar het is de eerste keer dat het in Australië wordt gebruikt om avocado's te inspecteren. Gedreven door de vraag van de consument naar een betere avocadokwaliteit, heeft de Delroy familie jarenlang elk onderdeel van het proces van hun avocadoteelt verfijnd, van het telen, de kwaliteitscontroles, de opslag tot de rijping en de toeleveringsketen, zodat ze de Australiërs consequent een betere avocado kunnen leveren: de Delcado.

"We hebben veel energie gestoken in het controleren van de kwaliteit van onze Delcado's," zegt Robbie Delroy van Delroy Orchards tegen northqueenslandregister.com.au. "Dit begint bij de boom waar we de avocado's testen op hun oliegehalte om er zeker van te zijn dat ze een rijke smaak hebben voordat ze geplukt worden. We gebruiken nu ook nabij-infrarood technologie om in de avocado te kijken om eventuele interne schade beter op te sporen."

De Delroys zagen kans om de kwaliteit te verbeteren via de efficiëntie van de toeleveringsketen en de teler heeft zwaar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met Australische en internationale universiteiten om de best practice-technologie in zowel de teelt als de toeleveringsketen te verbeteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven