Marcel Verdellen, Satori:

"Mondiaal gembertekort drijft prijs op"

Tholen - Het mondiale gemberaanbod is momenteel beperkt en dat leidt tot torenhoge prijzen op de markt. "China heeft weinig gember beschikbaar. Men heeft het over een 20% lagere oogst en zit langzaam aan te hikken tegen de nieuwe oogst. Het Braziliaanse seizoen loopt ten einde. Thailand heeft geen oude gember meer. Dat komt pas vanaf februari weer op de markt en wil je Peruaanse gember kopen, dan betaal je je blauw," vertelt Marcel Verdellen van Satori.

"Al met al ben je spekkoper als je nu gember aan kunt bieden. De prijs voor een doos Braziliaanse gember ligt al gauw op 40-45 euro en Peru idem dito. Het is dan ook geen kwestie van verkopen, maar meer van afgeven. Mensen willen tenslotte toch gember aanbieden - het is een standaardartikel bij de supermarkten - en er zijn geen alternatieven, want er zijn maar een aantal gemberproducenten", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
Satori Holland
T +31 (0)43 458 8200
marcel.verdellen@satori.nl   
www.satori.nl

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.