Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
François Moran, Tropibana:

"In twee weken tijd is de gemberprijs sterk gedaald"

De markt voor Braziliaanse gember is momenteel relatief gecompliceerd: “Twee weken geleden waren de prijzen voor Braziliaanse gember nog erg hoog. Ze lagen toen rond de 42,43 euro per pakje. Over de prijs wordt op dit moment onderhandeld, maar deze ligt rond de  35 euro per pakket. In zeer korte tijd hebben we te maken gekregen met een prijsvermindering van 7 à 8 euro per pakket en dat is heel erg veel”, zegt François Moran van Tropibana.


Gember uit Brazilië

Deze situatie houdt verband met twee verschijnselen: "Er is al een grote toestroom van partijen die het aanbod hebben uitgebreid ondanks een vraag die niet heel erg aanwezig is. Gember, hoewel tijdens de lockdown zeer geprezen om de kwaliteiten, verkoopt momenteel niet zo goed als we hadden gehoopt. De avondklok hielp de verkoop niet, mensen zijn bang en bang voor aankomende regeringsbeslissingen die van invloed kunnen zijn op de handel."

Vóórdat Tropibana Braziliaanse gember aanbood, bood het Chinese gember aan. “Het voordeel van Braziliaanse gember is dat het ronder, sappiger, minder vezelig en minder droog is dan Chinese gember. Bovendien ziet Braziliaanse gember er mooier uit”.

Op de MIN-markt van Rungis is het momenteel erg rustig: “Vorige week was de markt van maandag tot woensdag vrijwel verlaten, maar van donderdag tot zaterdag was het drukker. De start van deze week is weer bijzonder rustig ”.

Voor meer informatie:
Tropibana
François Moran
Telefoonnummer: +33.620.17.20.13
f.moran@atominternational.com    

Publicatiedatum: