ATS-Tanner Banding Systems AG en Terralog leveren convenience voor Migros

"So PotatOh! sluit het gat tussen een kant-en-klare maaltijd en de verse bereiding"

Circa drie ton hoogwaardige, onverwerkte aardappelen transformeren iedere week tot de nieuwe aardappelbijlage 'So PotatOh!' Het idee erachter: de consumenten krijgen een vers, gezond en lekker product, dat tegelijkertijd snel en eenvoudig – oftewel 'convenience' – bereid kan worden. De aardappelen worden met de meegeleverde marinade vermengd, waarna ze in het meegeleverde schaaltje circa 30 minuten in de oven moeten. Als alternatief kunnen de aardappelen ook in een koekenpan bereid worden. Voor So PotatOh! worden speciaal kleine aardappelen gebruikt. De marinade is er momenteel in drie smaakrichtingen: tuinkruiden, rozemarijn/paprika en knoflook. Achter het idee zitten de Zwitserse aardappeldeskundigen van Terralog. De verpakking stamt van ATS-Tanner Banding Systems AG.

Banderollen nemen de gehele productcommunicatie op zich
"De banderol neemt de gehele productcommunicatie op zich", vertelt Katja Hosner, marketingleider van Terralog. Elk van de drie smaakrichtingen komt in een eigen, op de smaak afgestemde en opvallende kleur. De 100 mm brede banderollen van papier worden voorzien van informatie over de bereiding, ingrediënten, voedingswaarden, productfoto's, merkbeloftes enzovoort. Flexibele informatie zoals herkomst van de aardappelen, ras, prijs, verpakkingsdatum of lotnummer wordt tijdens het banderolleren door middel van een thermotransferprinter just-in-time opgedrukt.

Comfort qua product en verpakking
"We hebben een hoogwaardig product. De verpakking moet dat weerspiegelen - en dat doet het", vult Katja aan. De combinatieverpakking bestaat uit een ovenbestendig schaaltje van FSC-karton dat uniek is in Zwitserland, een banderol uit papier en een dunne kunststoffolie die om het kartonnen schaaltje heen zit. "De verpakking laat zich probleemloos en zonder hulpmiddelen in de verschillende materialen scheiden en recyclen respectievelijk thermisch hergebruiken (folie en marinadezakje). Het totale kunststofaandeel van het product is zeer klein en bedraagt slechts circa 2 gram."

De banderol ziet er daarbij niet alleen maar goed uit: "De verpakking is eenvoudig te hanteren en het verpakkingsmateriaal is gemakkelijk te scheiden – recycling kan niet eenvoudiger zijn. Daarmee is So PotatOh! ronduit 'convenient', aldus Thomas Weber, contentmanager bij de ATS-Tanner Group.

"We kunnen hier al haast van een nieuwe productsoort spreken. We sluiten het gat tussen een kant-en-klare maaltijd en de verse bereiding. De consumenten willen zich graag gezond voeden en meer koken. Wanneer daarvoor de tijd ontbreekt is So PotatOh! perfect.“

Schaalbare verpakkingsoplossing voor een product met groei
Momenteel is So PotatOh! alleen bij Migros verkrijgbaar, de grootste retailketen van Zwitserland. So PotatOh! werd in het voorjaar van 2020 gelanceerd en is inmiddels in meer dan de helft van de filialen verkrijgbaar. Thomas denkt echter dat het concept ook met andere groentensoorten en in andere landen een succes zou kunnen worden. "Convenience food is een groeiende sector, in Zwitserland en ook in de rest van Europa. Op deze trend haakt Terralog met de aardappelen in. We zijn blij dat wij daarvoor de passende verpakkingsoplossing leveren.“

Momenteel worden de in schaaltjes en folie verpakte aardappelen halfautomatisch gebanderolleerd: een medewerker haalt de schaaltjes van een draaiende tafel en houdt ze één voor één in de banderolleermachine. Dagelijks worden alle drie de variëteiten verpakt en alle drie de banderollen ingezet. Indien de capaciteit vergroot moet worden, kan de banderolleermachine door een loopband of een robot volledig automatisch van de schaaltjes worden voorzien. En dankzij de flexibiliteit van de ATS banderolleermachine kunnen bij behoefte ook andere producten gebanderolleerd worden.

Voor meer informatie:
Thomas Weber
ATS-Tanner Banding Systems AG
Poststrasse 30, CH-6300 Zug
+41 56 676 67 14
t.weber@ats-tanner.ch 
ats-tanner.com

Terralog ag
Winkelweg 5, CH-3422 Rüdtligen-Alchenflüh
Tel. +41 58 252 10 10
www.terralog.ch
info@terralog.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.