TT Club richt zich op het voorkomen van schade bij koelvrachten

TT Club, internationaal marktleider op het gebied van transportverzekeringen, heeft de aandacht gevestigd op manieren om de verliezen van bederfelijke vracht te verminderen.

Een analyse van de schadeclaims van deze gespecialiseerde verzekeraar heeft uitgewezen dat incidenten met temperatuur-gecontroleerd transport op de derde plaats komen. Bijna 30% van deze incidenten hadden te maken met miscommunicatie van instructies met betrekking tot de behandeling van de vracht en nog eens 23% met fouten in de temperatuurinstellingen. Storingen in de koelcontainer of schade waren goed voor een kwart van alle schadeclaims. 

TT streeft nog altijd naar het minimaliseren van de verliezen van zowel haar leden als alle andere partijen in de koelketen door middel van openbaar beschikbare documenten zoals StopLoss - Temperature Controlled Cargo, maar ook steeds vaker via online webinars. Het laatste webinar werd vorige week gehouden en had de titel: 'Warm or Cold: Is it a Game?'. Dit forum van deskundige sprekers gaf informatie over het vermijden van risico's. Een opname is hier beschikbaar. 

“Onze eigen ervaringen en de gegevens die we uit onze claims hebben herleid, werden bevestigd door meer dan een derde van de deelnemers aan ons webinar. Op de vraag wat volgens hen de voornaamste risicofactoren waren, antwoordden zij dat dit communicatiefouten en onduidelijke of onjuiste instructies waren," zegt Mike Yarwood, Loss Prevention Manager bij TT.

De kwetsbaarheid van veel producten die gekoeld worden vervoerd, maakt dat de zorg voor het product voor en gedurende het transport van optimaal belang is. Tijdens het webinar van TT gaf Carsten Jensen, adviseur op het gebied van het transport van perishables, een uitgebreid overzicht van de vijf belangrijkste elementen die van invloed zijn op het voorkomen van verliezen: productkwaliteit, de voorbereiding van de producten, correcte verpakking, de manier van laden, aandacht voor afwijkingen in de temperatuur en lange bewaar- en transittijden. 

"Het is duidelijk dat een aantal van deze processen buiten de macht van de vervoerder, expediteur of terminaloperator liggen," zei Yarwood. "Als de opwaartse trend van de vraag naar een modulair transport van perishables aanhoudt dan is het van vitaal belang dat de schakels binnen de keten beter worden geïnformeerd over de relevante processen om de samenwerking tussen alle stakeholders te verbeteren." 

 

Voor meer informatie: 
Peter Owen
Portcare International
Tel: +44 (0)1737 248300
Email: info@portcare.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven