De paprika uit Almeria steekt de tomaat voorbij in de export

Duitsland was in de eerste zeven maanden van 2020 de belangrijkste Europese exportbestemming voor groenten en fruit uit Almeria, gevolgd door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Nederland, zo blijkt uit een gegevens van het Spaanse secretariaat-generaal van Landbouw, Veeteelt en Voedsel.

Duitsland kocht voornamelijk paprika's, tomaten en komkommers uit Almeria. In totaal bedroeg de Duitse AGF-import uit Almeria 594.000 ton met een waarde van €628 mln.

De paprika is niet alleen het door Duitsland meest geïmporteerde product uit Almeria, maar ook uit heel Andalusië, nog voor de aardbei uit Huelva met een verschil van €29 mln.

De belangrijkste door Frankrijk geïmporteerde verse producten waren achtereenvolgens courgettes, paprika's en tomaten. Tegenover dezelfde periode van vorig jaar werd een groei van bijna 20% gerealiseerd. De waarde van door Frankrijk ingevoerde groenten en fruit bedroeg €320 mln voor een volume van 308.000 ton.

Het Verenigd Koninkrijk importeerde paprika's, komkommers en tomaten uit de kassen van Almeria (in deze volgorde van belangrijkheid). De waarde bedroeg €260 mln voor 243.000 ton.

Italië importeerde voornamelijk paprika's, tomaten en aubergines voor een totaalbedrag van €115 mln voor 110.199 ton.

Nederland is de op vier na grootste consumentenmarkt voor groenten en fruit uit Almeria. Nederland, dat een deel van de import re-exporteert, voerde voornamelijk paprika's, tomaten en courgettes in voor een totale waarde van €203 mln.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven