De duurste meloen ter wereld kun je nu ook proeven in Madrid

Chiho Murata en Ignasi Elias, oprichters van het Japanse restaurant Pilar Akaneya in Madrid, brengen een van de meest exclusieve meloenen ter wereld naar Spanje: de Crown Melon uit Japan. Deze meloen kost gemakkelijk €200 maar er zijn op veilingen ook al exemplaren verkocht voor ruim €20.000.

Wat maakt deze meloen zo lekker?

De Crown Melon wordt geteeld in de prefectuur Shizuoka, waar momenteel 240 telers actief zijn en ongeveer 2.000 kassen staan. Wat deze meloen zo bijzonder en zo lekker maakt, is dat men slechts één vrucht per plant laat groeien. Zo kan elke meloen het maximum aan voedingsstoffen opnemen. Dit bepaalt deels de prijs. Deels, want er is meer aan de hand...

De meloen geniet van een grote hoeveelheid zonlicht. Op de officiële website van de Japanse telersvereniging Shizuoka Crown Melon kan men lezen dat Enshu, een streek in het westelijke deel van de prefectuur Shizuoka, bekend staat als een van de plaatsen met de meeste uren zonlicht in Japan.

De meloen wordt geteeld in glazen kassen met ramen die automatisch openen en sluiten voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid. De teelttechniek is traditioneel en de meloenen groeien op verhoogde bedden.

Maar wat deze meloenen echt speciaal maakt, is dat ze elke dag speciale zorg krijgen toegediend in de vorm van een massage... "Dagelijks genieten ze van een massage, met handschoenen, om ervoor te zorgen dat ze hun maximale zoetheidspotentieel bereiken en om het suiker in het fruit gelijkmatig te verdelen", zo staat te lezen in de Spaanse versie van het tijdschrift National Geographic Reizen.

Niet alle geoogste meloenen komen in aanmerking voor het etiket Crown Melon. Elk exemplaar wordt gecontroleerd op versheid, suikergehalte, smaak en rijpheid en alleen de meloenen die aan alle vereiste normen voldoen, komen als Crown Melon op de markt.

De Crown Melon wordt in weinig landen buiten Japan geconsumeerd vanwege de transportkosten, gezondheidscontroles en de weinige tijd die er tussen oogst en consumptie mag verstrijken. Een echte luxe dus, die nu ook in Madrid op tafel komt.

Bron: 20minutos.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven