Israël start met de levering van AGF aan Bahrein

Israël zal tuinbouwproducten over de weg naar Bahrein gaan exporteren, met vrachtwagens die door Jordanië kunnen rijden naar de eilandstaat aan de Perzische Golf; een maatregel die de logistieke kosten aanzienlijk zou moeten verminderen. Israël en Bahrein zijn dit overeengekomen door het ondertekenen van een diplomatieke en economische samenwerkingsovereenkomst tussen beide landen op 18 oktober jl. in Manama, de hoofdstad van Bahrein.

Bahrein is gebaat bij de levering van Israëlische groenten en fruit voor zijn burgers, evenals in de tuinbouwtechnologieën die hen in staat moeten stellen deze versproducten bij hoge temperaturen in woestijngebieden te verbouwen. De directeur-generaal van het Israelische ministerie van Landbouw, Nahum Itsikovich, zei dat de koning van Bahrein de ontwikkeling van de tuinbouwsector van zijn land wil stimuleren met behulp van Israëlische ervaring en technologie.

"Er zal een werkgroep worden gevormd met vertegenwoordigers van Israël en Bahrein die zullen samenwerken om de voedselveiligheid van hun burgers te waarborgen," aldus Itsikovich. "We zijn bereid om onze collega's de ervaring, kennis en technologieën aan te bieden die ons in staat stellen om tuinbouwproducten onder extreme temperatuursomstandigheden te verbouwen."

Specialisten uit Bahrein zullen Israël bezoeken om ervaring en kennis op te doen over plantenziekten en te leren over het gebruik van bepaalde tuinbouwtechnologieën.

Bron: vesty.co.il


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven