Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

SABIC en Lidl introduceren recyclebare PE-groentenzakken

SABIC, de grootste petrochemische onderneming van het Midden-Oosten, en de Schwarz Group, eigenaar van o.a. Lidl en Kaufland, hebben een overeenkomst gesloten voor de productie van transparante foliezakken van recyclebare polyethyleen (PE) voor het verpakken van groenten.

Volgens een woordvoerder van SABIC zullen de zakken worden geproduceerd met behulp van verschillende eigen PE-technologieën.

Schwarz start de introductie met zakken van 1 kg voor biologische wortelen in geselecteerde Lidl en Kaufland supermarkten in Duitsland tussen oktober en december.

Dietmar Bohm is directeur van GreenCycle, dat als afvalbeheer- en recyclingdienstverlener voor o.a. de Schwarz Group fungeert. Hij vertelde icis.com: "Onze strategie is om alle plastic verpakkingen van het merk Lidl en Kaufland tegen 2025 zo recyclebaar mogelijk te maken en zo het totale plasticverbruik met 20% te verminderen."

De recyclebare polymeren in het proefproject omvatten lineaire lage dichtheid polyethyleen (LDPE/LLDPE), hoge dichtheid polyethyleen (HDPE), en metallocene polyethyleen (mPE) harsen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven