Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miljoenen sinaasappelschillen krijgen tweede leven bij Jumbo

Jumbo geeft miljoenen sinaasappelschillen een tweede leven door een nieuwe manier van inzameling. Door de nieuwe werkwijze, opgezet in samenwerking met waste-to-product bedrijf Renewi, groeit het aantal kilo’s sinaasappelschillen dat wordt ingezameld door Jumbo samen Renewi tot zo’n 10 miljoen per jaar. In 2019 was dit nog zo’n 5,5 miljoen kilogram. De sinaasappelschillen worden na inzameling door PeelPioneers, verwerkt tot nieuwe ingrediënten. Van de sinaasappelschillen die PeelPioneers in totaal verwerkt is tot wel 50 procent afkomstig van Jumbo. Afgelopen tijd hebben Jumbo en PeelPioneers zich ook ingespannen om de schillen te verwerken tot ingrediënten voor een nieuwe lijn Jumbo huismerk schoonmaakmiddelen. Deze zijn onder de naam ‘van Schil tot Schoon’ vanaf begin november verkrijgbaar. Ook worden de schillen omgezet tot gekonfijte sinaasappelschil, die wordt gebruikt als ingrediënt voor de sinaasappel-chocolade muffins uit eigen bakkerij.

Huismerkproducten van eigen schillen
De samenwerking tussen Jumbo en PeelPioneers dateert uit 2017, toen de innovaties van de Brabantse startup de aandacht trokken in het stimuleringsproject FritsStarter van Jumbo CEO Frits van Eerd. PeelPioneers, ‘de schillenboer van de 21ste eeuw’, heeft een technologie ontwikkeld om van reststromen van citrus ingrediënten te maken die te gebruiken zijn voor de productie van onder meer schoonmaak- en voedingsmiddelen. Bas van Wieringen, medeoprichter van PeelPioneers: “Jumbo gelooft in ons bedrijf vanaf het eerste uur en de samenwerking is in de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Jumbo ontwikkelt nu ook zelf producten van haar eigen schillen en daardoor is de cirkel rond. We zien dit als de kroon op ons werk.” Onder de naam ‘van Schil tot Schoon’ introduceert Jumbo haar huismerklijn schoonmaakmiddelen gemaakt van de etherische olie uit sinaasappelschillen. Vanaf 9 november is ‘van Schil tot Schoon’ Afwasmiddel (500 ml) en ‘van Schil tot Schoon’ Allesreiniger (750 ml) verkrijgbaar in alle winkels en via jumbo.com. In 2021 wordt deze lijn verder uitgebreid. De verpakking van de producten is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: