VS: nieuwe supermarkt geeft lage prijzen voor verse AGF

VK: Simply Fresh wil samenwerking met Sainsbury's en kleine retailers uitbreiden
Simply Fresh is van plan om nieuwe retailers te werven voor een uitbreiding van de leveringsovereenkomst met Sainsbury’. De pilot met Sainsbury's werd in januari van dit jaar ingezet bij een Simply Fresh-vestiging in Willesden in Londen. Wegens het succes van deze pilotfase wordt de samenwerking uitgebreid naar een vestiging in Kenilworth store. Volgens COO Michael O’Loughlin wordt de samenwerking uitgebreid, nu de proefperiode is afgerond. Simply Fresh zoekt naar retailers die zich bij de groep aan willen sluiten als een winkelgroep, die door Sainsbury's zal worden bevoorraad.
Bron: conveniencestore.co.uk 

VK: Co-op kondigt prijsverlagingen aan
Co-op heeft aangekondigd de prijzen van dagelijkse benodigdheden te verlagen. De prijsverlagingen zijn onderdeel van een aantal veranderingen die vanaf november bij Britse Co-op-vestigingen worden doorgevoerd. De keten gaat meer op kosten besparen en gaat onder de naam Honest Value een nieuw budgethuismerk introduceren. De prijsverlagingen betreffen meer dan 300 producten, waaronder zowel huismerkproducten als grote landelijke merken. Enkele van deze producten vers fruit, vlees, rijst, pasta en koffie. De prijzen worden gemiddeld met bijna 15% verminderd. 
Bron: walesonline.co.uk 

VK: Iceland legt merknaam voor thuisbezorging vast
Iceland heeft volgens Retail Week onlangs een nieuwe merknaam vastgelegd, wat impliceert dat de Britse keten plannen heeft voor thuisbezorging. De merknaam die bij de Intellectual Property Office is geregistreerd luidt "Swift". De thuisbezorgdienst moet concurreren met Ocado, Amazon en de bezorgservices van de vier grootste Britse supermarktketens zoals Tesco en Sainsbury's. Bij de aanmelding van de naam meldde Iceland dat Swift te maken zou hebben met "retail op bestelling en elektronische en online retailservices”.
Bron: chargedretail.co.uk

Zuid-Afrika: FreshStop opent 330ste winkel 
De Zuid-Afrikaanse buurtwinkelketen FreshStop heeft onlangs zijn 330ste vestiging geopend. De winkels van FreshStop zijn te vinden bij filialen van de pompstationketen Caltex. De nieuwste locatie is dan ook geopend bij een Caltex-station in Bapsfontein, Gauteng. Het assortiment van FreshStop bestaat onder andere uit verse groente en fruit, food-to-go-producten en warme maaltijden.
Bron: petrolplaza.com 

VK: Waitrose verlaagt huismerkprijzen
Waitrose heeft de prijzen verlaagd van meer dan 200 huismerkproducten. De producten zijn gemiddeld met meer dan 15% in prijs gedaald. De prijsverlagingen volgen nadat het moederbedrijf John Lewis Partnership eerder aan had gegeven betaalbare kwaliteit voor consumenten te willen leveren. Enkele van de producten die tegen lagere prijzen worden aangeboden zijn onder andere verse groente en fruit, vlees en schoonmaakproducten.
Bron: waitrose.pressarea.com

Chinees bezorgplatform test eerste eigen AI-retailer 
De Chinese thuisbezorgdienst Meituan-Dianping, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de retailgroep Tencent, heeft onlangs zijn eerste AI-retailzaak geïntroduceerd. De geautomatiseerde winkel heet MAI Shop en is geopend in het Shougang-park in Beijing. De winkel maakt gebruik van een combinatie van kunstmatige intelligentie en robottechnologie. Het format achter MAI Shop wordt vaker in China gebruikt en is terug te zien bij supermarkten en buurtwinkels verspreid over het land.
Bron: forbes.com 


Zwitserland: Coop verhoogt lonen in 2021
Coop heeft in Zwitserland plannen bekend gemaakt om de lonen in 2021 met 1% te verhogen. Hiermee worden ook de minimumlonen verbeterd. De loonsverhogingen zijn een gevolg van onderhandelingen tussen Coop en sociale partners. 
Bron: esmmagazine.com 

Co-op bezorgt in Schotland aan huis met Gophr
Co-op gaat samenwerken met de thuisbezorger Gophr om zijn online kanalen in Schotland verder uit te breiden. Door het partnerschap met Gophr wordt het aantal beschikbare tijdsvensters voor thuisbezorging fors opgeschaald. Gophr is vanaf oktober te gebruiken bij zes Schotse Co-op-locaties. In de komende weken wordt dit aantal locaties uitgebreid naar meer dan 50 vestigingen, wat zal leiden tot duizenden nieuwe tijdslots. Enkele steden waar de bezorgdienst voor handen zal zijn, zijn Aberdeen, Edinburgh, Inverness en Perth.
Bron: retailtimes.co.uk 

Amazon Fresh opent winkels in omgeving Chicago
Amazon is voor zijn keten Amazon Fresh begonnen met de aanbouw van vier vestigingen in de omgeving van Chicago. Er wordt nu gezocht naar ongeveer 1.500 werknemers voor voltijds en deeltijds functies, waaronder functies in het management van de winkels. De winkels komen te staan in Naperville, Bloomingdale, Oak Lawn en Schaumburg. Hoewel Amazon nog geen officiële openingsdata bekend heeft gemaakt, zal de winkel in Schaumburg volgens Planned Grocery worden geopend in November. De vestiging in Naperville moet in het vierde kwartaal van het fiscaal jaar 2020 in bedrijf gaan. De winkels in Schaumburg en Naperville krijgen een oppervlak van respectievelijk 4.000 en 3.200 vierkante meter.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: nieuwe supermarkt geeft lage prijzen voor verse AGF
In Kennewick, Washington is onlangs een nieuwe supermarkt geopend met een sterke focus op gezonde levensmiddelen tegen lage prijzen. SM Produce 4 Less is een groentewinkel, waarbij het assortiment tegen discountprijzen wordt aangeboden. Enkele lage prijzen zijn bijvoorbeeld zes avocado's voor US $1,99 (€ 1,68), zakken aardappelen voor minder dan US $ 2 (€ 1,69) en trossen bananen voor slechts US$ 1 (€ 0,85).
Bron: keprtv.com 

H-E-B heeft beste bezorgservice van de VS
Volgens nieuw onderzoek heeft de Texaanse supermarktketen H-E-B de beste thuisbezorgservice van de VS. Volgens het onderzoek van het bedrijf Ipsos is het sterke punt van H-E-B de nauwkeurigheid van de bezorgdienst. Bij 99% van alle geplaatste bestellingen worden de bestelde producten geheel volgens plan bij de juiste klant bezorgd, zo meldt Ipsos. 
Bron: star-telegram.com 

VS: snelle bezorgdienst bij alle Whole Foods-locaties
Amazon heeft voor consumenten met een Prime-abonnement een nieuwe, snelle bezorgdienst beschikbaar gesteld bij alle winkels van Whole Foods Market. Prime-abonnees kunnen online kiezen uit een groot assortiment aan verse groente en fruit, vlees, dagelijkse benodigdheden en lokale producten. Bestellingen met een waarde van US$ 35 (€ 29,61) of meer worden zonder extra bezorgkosten binnen een uur aan huis geleverd.
Bron: blog.aboutamazon.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.