Export Chinese diepgevroren groenten stabiel

Dankzij de technologische verbeteringen op het gebied van het invriezen en bewerken van groenten is de waarde van diepgevroren groente de laatste jaren gegroeid. Tegelijkertijd zijn de doelmarkten verder gediversifieerd. Van de vele exportbestemmingen blijven Europa en Rusland de grootste afnemers van diepgevroren groenten, gevolgd door de Europese Unie en Noord-Amerika. Daarnaast neemt de populariteit van Chinese diepgevroren groenten ook toe in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

"Vanwege de pandemie is het een zeer uitdagend jaar voor spelers in de agrarische sector. Diepgevroren groente hebben minder te lijden gehad van deze situatie dan verse AGF. Dit is met name te danken aan de langere houdbaarheid en relatief stabiele voorraden," zegt Xu Luqiu van Heze Tianlan Fruit and Vegetable Cooperative. 

Een stand van Heze Tianlan Fruit and Vegetable Cooperative tijdens een vakbeurs

Toen er in veel Europese landen lockdowns waren, werd de export in hier in zekere mate door geraakt. Dit was vooral te wijten aan het feit dat een groot deel van de producten aan de cateringsector werd geleverd. Toen deze sector moest sluiten, viel de vraag op deze markt weg. Na de heropening van restaurants en andere eetgelegenheden is de inkoop weer toegenomen. Momenteel is de vraag vanuit overzeese markten redelijk stabiel."

Diepgevroren gesneden lotuswortel

“Naast de levering aan de Chinese markt exporteren we onze diepgevroren groenten ook naar Europa, Zuidoost-Azië, Rusland en andere markten. Zo exporteren we veel diepgevroren asperges naar Europa en broccoli en edamame-bonen naar Rusland en markten in Zuidoost-Azië."

 

Voor meer informatie: 

Contact: Xu Luqiu
Company: Heze Tianlan Fruit and Vegetable Cooperative
Mob.: +86 139 0530 9438
WeChat ID: XU13905309438
Email: tianlanfood@163.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven