Italiaans kakiseizoen verloopt probleemloos

De afzet van de Tipo Kaki uit het Italiaanse Emilia Romagna verloopt dit seizoen vrij goed, zowel in Italië als in het buitenland. De prijzen zijn redelijk en de gewassen van uitstekende kwaliteit. Raffaele Bucella, verkoopmanager bij het Italiaanse Granfrutta Zani, vertelt hierover.

“De kwaliteit is uitstekend, maar de hoeveelheden zijn met 20 à 30% gedaald ten opzichte van het gemiddelde van andere seizoenen. Dit heeft te maken met de vorst in het voorjaar.”

Het grootste deel van de kaki's van Granfrutta Zani wordt via groothandelsmarkten afgezet op de Italiaanse markt. In het buitenland, met name in Zwitserland en Oostenrijk, worden de kaki’s verkocht via supermarktketens.

Archieffoto

Nadat de kaki’s zijn geoogst, worden ze naar een verwerkingsfaciliteit gebracht. De gewassen worden direct verwerkt, gekalibreerd en ingedeeld op basis van kleur. Vervolgens worden ze opgeslagen en 3 à 4 dagen voor de afzet vindt er een proces plaats waarbij het tanninegehalte in het fruit wordt geneutraliseerd. 

Links Raffaele Bucella en rechts Sandro Zani, foto uit 2019

De afgelopen jaren is gebleken dat de kaki een winstgevend gewas is, zelfs in jaren waarin het wat minder ging. “De teelt vereist geen grote investeringen en de kosten zijn laag. Er wordt één keer gesnoeid en er moet één of twee keer worden ingegrepen tegen insecten. De oogst vindt meestal plaats in een enkele fase”, zegt Bucella. 

Voor meer informatie:
Raffaele Bucella
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA) - Italië
Tel.: +39 0546 695211
buc@granfruttazani.it 
www.granfruttazani.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven