Namibië exporteert voor het eerst blauwe bessen

Het is voor het eerst dat Namibië tonnen blauwe bessen exporteert. Dit is mogelijk omdat het fruit, dat wordt vermarkt onder de merknaam Namib Blue, aan de oevers van de rivier de Okavango wordt geteeld door Mashare Berries Farming. Het eveneens Namibische bedrijf Transworld Cargo verzorgt de logistiek van het fruit naar de exportbestemmingen in Europa.

Op 6 oktober 2020 bereikte Mashare Berries Farming de mijlpaal van 100 ton. De eerste zeven ton werden al op 21 september verzonden met een Eurowing Airbus A330 en kwamen de dag erna al in Frankfurt aan. Hierna volgden er meer zendingen naar onder meer Nederland, Duitsland, Spanje, Rusland en zelfs Hongkong. Volgens Mashare Berries Farming werden er ook lokaal meer blauwe bessen afgezet dan verwacht.

Na de pluk worden de blauwe bessen binnen een half uur naar het koelhuis vervoerd waar ze worden gekoeld tot een paar graden boven nul. Hierna wordt het fruit verpakt en opgeslagen bij een zeer lage temperatuur. 

Mashare Berries Farming hanteert zeer strikte veiligheidseisen in verband met Covid-19. Alle werknemers dienen iedere ochtend hun handen grondig te ontsmetten. Daarnaast wordt alle apparatuur voor gebruik gereinigd en is in zowel de plantages als het pakstation  het dragen van een mondmasker verplicht. 

Bron: neweralive.na


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven