Enorme belangstelling voor zakkenvulmachine op veld

Haith zag de belangstelling voor haar innovatieve zakkenvulmachine fors toenemen nadat een videopost op sociale media meer dan een miljoen keer werd bekeken. 

In het 20 seconden durende filmpje is te zien hoe de Supa-Bag 10 mobiele baggingtrailer van Haith tien jumbozakken van een ton vult.

Het filmpje werd vorige maand door het bedrijf gepost en was een week later al meer dan 100.000 keer bekeken. Het bedrijf kreeg ook zeven aanvragen voor offertes binnen van bedrijven in het VK, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika, Brazilië en Tsjechië. De populaire video werd later gepost door Pro Horizon, waarna het aantal keren dat het bekeken werd al gauw boven het miljoen steeg. 

De video, die werd gepubliceerd op Facebook, LinkedIn en Twitter, werd gemaakt door Rob Highfield, salesmanager van Haith. "We maakten in de jaren negentig veel van deze machines maar de afgelopen jaren is de interesse afgenomen. Toen we een exemplaar afleverden bij B H Savidge dacht ik dat het een goed idee zou zijn om een kort filmpje te maken en dit te posten op onze sociale media-kanalen," legt hij uit. 

"Ik had nooit gedacht dat er zoveel belangstelling voor zou zijn. Er zijn 230 reacties op de post en hij is meer dan 750 keer gedeeld. We hebben ook veel aanvragen gekregen van mensen die interesse hebben om deze machine zelf ook aan te schaffen en dat is natuurlijk geweldig!"

De machine in de video kan tien zakken tegelijk vullen. De vultrechter kan echter eenvoudig worden aangepast om zes of acht zakken te vullen.

De lege zakken worden op de akker bevestigd of voordat de unit naar het veld word gebracht. De trailer wordt vervolgens naast de oogstmachine gereden tot de trechter vol is. De bestuurder van de oogstmachine kan via een kijkvenster zien wat er in de trechter gaat. De innovatieve dubbelassige vultrailer heeft een hydraulisch bedienbare trechter die is onderverdeeld in tien delen die ieder één zak vullen. 

Het hele proces wordt gecontroleerd vanuit een tractor, waarbij de bestuurder alleen uit zijn cabine hoeft te komen om de zakken te bevestigen. De trailer is voorzien van een eigen hydraulisch systeem en reservoir, waarbij de stroomvoorziening van de tractor komt.  

De innovatieve machine, die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor het vullen van big bags met wortelgewassen, is ook toepasbaar binnen andere sectoren, bijvoorbeeld waar wordt gewerkt met diervoeder, schors of rogge. 

De machines die werden geleverd aan B H Savidge werden gebruikt in combinatie met een nieuwe Grimme Varitron 220 Platinum oogstmachine. Grimme en Haith hebben een bijzondere werkrelatie en Grimme was dan ook één van de eerste bedrijven die het filmpje online deelde. 

Voor meer informatie: 
Tickhill Engineering Co Ltd.
Cow House Lane, Armthorpe, Doncaster, South Yorkshire, DN3 3EE
Tel: +44 (0) 1302 831911
Fax: +44 (0) 1302 300173
E-mail: sales@haith.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.