Nature's Pride zet met telers stappen in verantwoord watergebruik

Nature’s Pride heeft zowel aan de teelt- als inkoopkant stappen gezet op het gebied van verantwoord watergebruik. Dit uit zich in het behalen van de SPRING watercertificering door diverse telers en het afronden van de training 'Water in Procurement Strategy' door inkopers van Nature’s Pride. Op deze manier werkt Nature’s Pride aan beide kanten van de waardeketen samen om verantwoord watergebruik in de keten aan te moedigen.

In landen van oorsprong, zoals Peru, Chili, Spanje, Colombia, en Kenia, hebben verschillende telers de SPRING watercertificering behaald, de nieuwe water module van GlobalGAP Veel andere telers hebben ter voorbereiding op de audit deelgenomen aan de SPRING webinars die Nature's Pride en GlobalGAP de afgelopen weken samen hebben georganiseerd. De SPRING add-on bevestigt op onafhankelijke wijze de legaliteit van water en best practices.

Bij Nature's Pride heeft de eerste groep van inkopers de training 'Water in Procurement Strategy' afgerond die het bedrijf samen met waterexperts Good Stuff International heeft ontwikkeld. In deze online cursus van 5 maanden zijn inkopers getraind in de belangrijkste waterthema's, zoals het nieuw ontwikkelde Water Protocol, dat uiteen zet hoe water in inkoopbesluiten wordt meegenomen.

Nature’s Pride vindt het belangrijk om door de keten heen te stimuleren verstandig met water om te gaan. Het bedrijf is inmiddels al drie jaar proactief aan het werk om beter te begrijpen hoe water in haar keten wordt beheerd en waar het kan verbeteren. Dit traject heeft Nature’s Pride concreet gemaakt in een waterbeleid waarvan de certificeringen onderdeel zijn.

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
T: +31 174 52 59 00
info@naturespride.nl 
www.naturespride.nl   

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven