De AGF-spoorlijn breidt zijn netwerk in Europa uit

Transfesa en EPS bundelen krachten in CoolRail-traject

Transfesa Logistics en Euro Pool System (EPS) hebben een overeenkomst getekend in het kader van het CoolRail-traject. Als resultaat van deze alliantie krijgt de eerste directe treinverbinding voor gekoelde groenten en fruit tussen Valencia en Rotterdam nu een vervolg met bijkomende trajecten om de verse producten naar meerdere landen in Europa te brengen.

Beide bedrijven bundelen hun krachten om de activiteiten en de commerciële exploitatie van deze treindienst voort te zetten onder de naam CoolRail powered by Transfesa Logistics.

Deze nieuwe samenwerking zal naast de hoofdroute naar Rotterdam de markt ook een breder netwerk aanbieden met bestemmingen naar onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Scandinavische landen, Duitsland en Polen. Hiervoor kan er gerekend worden op de steun en infrastructuur van DB Cargo, de belangrijkste aandeelhouder van Transfesa Logistics.

De uitbreiding zal de Britse klanten van CoolRail voorzien van een snelle, duurzame en economisch aantrekkelijke oplossing voor koeltransport tussen Valencia en Londen. CoolRail powered by Transfesa Logistics kan ook de markten in Scandinavië, Polen en Tsjechië ontsluiten via een rechtstreekse trein naar van Valencia naar Keulen. Beide bedrijven willen nauw samenwerking om deze nieuwe verbindingen tot stand te kunnen brengen.

De CEO van Transfesa Logistics, Bernd Hullerum, is zeer tevreden met het project en legt uit dat de samenwerking met EPS een geweldige kans biedt om de markt van verse producten te laten zien dat de trein even snel en betrouwbaar kan zijn als de vrachtwagen. “Bovendien draagt het bij aan milieuvriendelijkere toeleveringsketens, aangezien de trein negen keer minder CO₂ uitstoot dan de vrachtwagen”. Deze nieuwe alliantie past perfect in de strategie van het bedrijf om internationale corridors met het spoor als ruggengraat op te bouwen voor een van-deur-tot-deur-service.

“We zijn bijzonder verheugd om mee te stappen in dit verhaal naar meer duurzaamheid in de logistieke sector in heel Europa”, zo zegt de CEO van Euro Pool System, Gerjo Scheringa. “Een vermindering van de CO₂-uitstoot is een van onze doelen en het partnerschap met Transfesa Logistics helpt ons daarbij, door het wegverkeer te vervangen door een directe spoorverbinding.”

 
Voor meer informatie:
Euro Pool System
Annemieke van der Heijde
Group Marketing Manager


Transfesa Logistics
María Urreiztieta
Directeur Communicatie en Marketing
maria.urreiztieta@transfesa.com
Begoña Romero
Technicus Communicatie en Marketing
begona.romero@transfesa.com
www.transfesa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven