Birger Exner

BEHR oogst eerste robijnrode wortelen KaRuby

BEHR AG start het winterseizoen van dit jaar met een interessante assortimentsuitbreiding. De eerste partijen van de gloednieuwe, robijnrode wortel KaRuby werden reeds geoogst. De eerste levering aan de retail heeft reeds plaatsgevonden. "We hebben in de eerste verkoopweek goede bestelcijfer kunnen registreren", bevestigt marketingleider Birger Exner bij navraag.

Ook voor de telers van de "Mecklenburgse oogst" staat het jaar 2020 in het teken van de coronapandemie. "Dankzij een snelle realisatie van de maatregelen zijn we tot nu toe behoorlijk goed het seizoen doorgekomen", aldus Birger. Momenteel is de vraag normaal en deze past bij het aanbod. Spanje zal in de weken 44 en 45 echter niet de gebruikelijke hoeveelheden kunnen leveren, waardoor er tekorten zouden kunnen ontstaan. Het is afwachten hoe de situatie zich in Spanje ontwikkelt. BEHR AG heeft in Spanje een eigen productie. De coronasituatie maakt geen betrouwbare prognose mogelijk. "Niemand kan momenteel voorspellen waar de reis naartoe gaat, ook de regering doet nog geen uitspraken."

Desalniettemin zal de oogst in Spanje binnenkort beginnen: begin november - vanwege het weer iets later dan gebruikelijk - wordt de eerste ijsbergsla en mini-romanasla uit Spaanse teelt geoogst. "Aansluitend zullen succesvol de overige groentensoorten volgen."

KaRuby: nieuwe allrounder uit het huis van BEHR
Ondertussen wordt er ook op de Duitse akkers ijverig geoogst. Deze maand vindt de marktintroductie van de wortelsoort KaRuby plaats. De robijnrode wortel is zowel geschikt om als snack te eten, maar beschikt desondanks ook over unieke kookeigenschappen. Bij het koken behoudt ze immers haar opvallende kleur. Birger: "Daarom hebben we besloten om ze niet als onderdeel van een gemengde verpakking aan te bieden, maar puur deze wortel in schaaltjes van 750 gram aan de POS aan te bieden."

De teelthoeveelheid van de nieuwe wortel is momenteel nog te overzien: ze groeit en gedijt bij een teeltbedrijf in het noorden van Niedersachsen. De eerste respons is echter reeds veelbelovend.

Voor meer informatie:
BEHR AG
Birger Exner
Parkstraße 2
21220 Seevetal - Ohlendorf
Tel.: +49 (0) 4185 - 79 77 732
Fax: +49 (0) 4185 - 79 77 739
E-mail: bexner@behr-ag.com 
Internet: www.behr-ag.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.