Veelbelovend Italiaans citrusseizoen verwacht

“Het citrusseizoen 2020/2021 is net begonnen en nu al worden er veelbelovende resultaten behaald. De vraag is in een stroomversnelling terechtgekomen en we hebben veel nieuwe klanten kunnen toevoegen aan ons bestand. Het citrus, dat wordt geteeld in Apulië, zal voor een groot deel worden verzonden naar Europa. Dit proces zal doorgaan tot en met maart, zodat we de markten ook van de late rassen kunnen voorzien”, zegt Gianni Martucci van het gelijknamige bedrijf.

V.l.n.r.: commercieel medewerker Daniele Martucci, boekhoudster Nadia Martucci en eigenaar Gianni Martucci.

“We zijn gevestigd in Massafra, in de Golf van Taranto. Hier wordt veel citrus geteeld, waaronder de zeer smaakvolle clementine met BGA-aanduiding. Het assortiment dat wij op de markt brengen is erg uitgebreid. We hebben Clemenruby, Caffin, Corsica 2, navelsinaasappelen, gewone clementines, Tarocco- en Hernandina-sinaasappelen. Meer dan 80% van het citrus wordt geëxporteerd naar Duitsland, Frankrijk, Slovenië, Hongarije, Polen, Macedonië en Griekenland. Dit zijn bestemmingen waar elke dag twee vrachtwagens naartoe vertrekken. De overige 20% wordt afgezet op de Italiaanse markt.” 

“Naast de vijf verschillende kalibers die we aanbieden, bepaalt de klant het type verwerking en de verpakking. We voorzien elke pallet van een eigen certificering, dat aangeeft dat onze gewassen zijn behandeld met ozon- en UV-lampen om virussen en bacteriën te vernietigen. Op deze manier kunnen we de voedselveiligheid garanderen zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.” 

“Voor het nieuwe seizoen hebben we de oogst met zo’n 50% zien dalen vanwege de hagelbuien in de zomer. Veel citrus zit nog aan de bomen, maar de kalibers zijn klein. Het is zo dat andere landen zoals Griekenland en Albanië, waar ook veel citrus wordt geteeld, ook te maken hebben gehad met ongunstige weersomstandigheden. Daarom zullen er dit jaar voor ons waarschijnlijk geen problemen zijn qua afzet in het buitenland en zullen we weinig last hebben van concurrentie.”

Voor meer informatie:
Gianni Martucci
Martucci Srl
Via Chiatona,
74016 Massafra (TA) - Italië
Tel.: (+39) 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
martucci.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven