‘Le Bollottole’

Geroosterde kastanjes met schil als gezonde snack

Na jaren van tegenslag ziet de huidige oogst van inheemse Italiaanse kastanjes er goed uit. Domenico De Lucia, gevestigd in Campania, heeft een nieuw product toegevoegd aan het assortiment: ‘Le Bollottole’, geroosterde kastanjes, om consumenten een gezonde snack in de komende winter te kunnen bieden.

Pino Colonna, commercieel co-directeur van Domenico De Lucia

"Onze geroosterde kastanjes zijn een waar fenomeen," zegt Pino Colonna. "Het zijn hele kastanjes in de schil die al geroosterd zijn, net zoals je die in de herfst in de kiosken op straat vindt. Je hoeft ze enkel licht aan te bakken in de pan om die specifieke smaak en ervaring van echte geroosterde kastanjes te krijgen. Die smaak wordt vooral verkregen door de schil. Na een zorgvuldig onderzoek zijn wij erin geslaagd om een product op de markt te brengen, dat afwijkt van onze concurrenten die uitsluitend gepelde kastanjes aanbieden."

Domenico De Lucia is een agrobedrijf met een lange geschiedenis. Dit jaar viert het zijn 90 jarig bestaan op het gebied van de verwerking van specifieke tuinbouwproducten uit Campania. Vandaag de dag heeft het twee ultramoderne productiebedrijven, uitgerust met verwerkingslijnen waar gemiddeld 7000 ton goederen per jaar worden verwerkt.

Igino Cecchetti, tevens commerciële co-directeur van De Lucia

"Dankzij het nieuwe recept zijn we erin geslaagd een compact product met een volle smaak te creëren, verkrijgbaar in 300 gram," zegt Igino Cecchetti. Le Bollottole zijn hele kastanjes die met zorg zijn geroosterd en gestoomd, een proces dat ze de kenmerken van smaak en gezonde eigenschappen geeft die typisch zijn voor geroosterde kastanjes." Een ander sterk punt is de verpakking, waarbij de kastanjes niet op elkaar worden geperst. Het product is vacuüm verpakt om de versheid en smaak van de originele bereiding te garanderen.

"Onze doelgroep is de gemakskoper," legt marketingmanager Domenico Casaleno uit. "Dat is de consument die weinig tijd heeft om te koken, maar desondanks op zoek is naar goede, gezonde voeding."

Het assortiment van De Lucia omvat ook zachte gestoomde kastanjes zonder schil. Dit product kan op diverse manieren toegepast worden: als ingrediënt voor alle soorten bereidingen en als herfst- en wintersnack. De vernieuwde verpakking met luchtdichte sluiting is functioneel voor de verschillende toepassingen, in die zin dat het product op verschillende tijdstippen van de dag kan worden geconsumeerd, aangezien het de versheid behoudt, zelfs na het openen.


Voor meer informatie:
Domenico De Lucia S.p.A. 
Via Maddaloni, 3
81027 San Felice a Cancello (CE), Italië
+39 823 802 511
info@domenicodelucia.it
www.domenicodelucia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven