Grieks kiwiseizoen geeft grotere oogst maar kleinere maten

Aan het einde van de maand begint het Griekse kiwiseizoen. Er wordt een groter Grieks aanbod verwacht en door het gat tussen het seizoen op het zuidelijk halfrond en die op het noordelijk halfrond, ligt de vraag momenteel op een hoog niveau.

De Griekse kiwi-exporteur Mitrosilis maakt zich klaar voor het begin van het kiwiseizoen, vertelt directeur Christos Mitrosilis. "Het Hayward kiwiseizoen begint de laatste dagen van oktober en duurt tot mei. Het fruit ziet er goed uit, de kwaliteit is hoog, maar de kiwi's zijn 1 tot 2 maten kleiner dan vorig jaar. Qua opbrengst is Griekenland sterker dan voorgaande jaren. Italië heeft meer en meer problemen en een lagere opbrengst, wat de prijzen opdrijft. Op korte termijn is de vraag goed, vanwege het verschil tussen het einde van het seizoen op het zuidelijk halfrond en de late start van het noordelijk halfrond."

Meerdere Europese landen nemen maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Mitrosilis denkt dat dit geen groot effect zal hebben op het kiwiseizoen, omdat ze alle richtlijnen van de overheid al volgen. "De ontwikkelingen rond het coronavirus zullen niet leiden tot meer veranderingen in het proces. Het verschil is dat we alerter moeten zijn op het virus, waarbij we verwijzen naar onze medewerkers en hoe we met de kiwi's omgaan. We volgen nu specifieke protocollen die door de Griekse autoriteiten zijn aangepast en we volgen deze strikt op tijdens de hele procedure. De vraag naar en de consumptie van fruit met een hoog gehalte aan vitamine C zoals kiwi's is zeker gestegen door het coronavirus. De schatting is dat de prijzen hoger zullen zijn dan vorig jaar."

Omdat bijna alle beurzen zijn geannuleerd of uitgesteld, gebruikt Mitrosilis alternatieve manieren om met hun klanten in contact te komen. "Omdat we andere communicatiekanalen met onze klanten gebruiken en de manier om onze producten promoten hebben aangepast, zal het gebrek aan fysieke evenementen geen invloed hebben op ons kiwiseizoen. We nemen nu deel aan Fruit Attraction Live Connect. Het is onze intentie om ook deel te nemen aan Asia Fruit Logistica ON en natuurlijk hebben we voortdurend teleconferenties met onze klanten. Toch kijken we ernaar uit om onze klanten persoonlijk te ontmoeten als het weer veilig is."Voor meer informatie:
Nikos Katsaloulis
Mitrosilis
+30 2752045000
nikos.katsaloulis@mitrosilis.gr 
www.mitrosilis.gr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven