Industrial Packaging Group neemt meerderheidsbelang in Dijkstra Vereenigde

Industrial Packaging Group (“IPG”), de Luxemburgse familie holding van Gaasch Packaging, heeft een meerderheidsbelang verworven in Dijkstra Vereenigde.

Dijkstra Vereenigde bestaat al meer dan 120 jaar en is gevestigd in Lelystad, Nederland. Het is de voornaamste distributeur van glasverpakkingen als ook laboratoriumapparatuur. Dijkstra Vereenigde realiseerde in 2019 een omzet van 23 miljoen euro en telt 40 medewerkers. “We hebben er hard aan gewerkt om Dijkstra Vereenigde te positioneren als dé toonaangevende distributeur van verpakkingsglas in Nederland. We hebben een sterke reputatie opgebouwd bij onze klanten als aanbieder van creatieve oplossingen. Het partnerschap met IPG zal vele mogelijkheden bieden aan onze klanten en leveranciers, zowel op het gebied van productassortiment, dienstverlening, als geografische dekking.” zegt Rob Verbakel, directeur bij Dijkstra Vereenigde en verantwoordelijke voor de divisie Verpakkingen. Zijn collega Richard Heijmerikx, directeur en verantwoordelijke voor de divisie Laboratoriumapparatuur, vult aan: “Reeds vanaf de eerste gesprekken werd duidelijk dat IPG en Dijkstra Vereenigde dezelfde kernwaarden delen. We zijn toegewijd om onze klanten en fabrikanten hun doelstellingen te helpen bereiken door het creëren van innovatieve oplossingen en het identificeren van nieuwe kansen.” Als onderdeel van hun toewijding tot het nieuwe partnerschap en het toekomstig succes, blijven de werknemers en de nieuwe directeuren aandeelhouder in Dijkstra Vereenigde. Financiële details rond de transactie werden niet vrijgegeven.

Met de overname van Dijkstra Vereenigde verstevigt IPG haar internationale voetafdruk aanzienlijk, met een sterke strategische partner die een uitstekende reputatie en aanwezigheid in Nederland heeft. Deze acquisitie betekent opnieuw een grote stap in de internationale expansie van IPG, waarin dienstverlening aan klanten en fabrikanten een centrale rol speelt. Jean-Christophe Gaasch, Managing Director bij Gaasch Packaging, voegt toe: “Deze transactie verstevigt onze positie in de distributie van primaire verpakkingen in West-Europa. We kijken ernaar uit om het partnerschap met Dijkstra Vereenigde te vertalen in voordelen voor onze klanten en alle betrokken partners in de distributieketen.”

Voor meer informatie:
Christian François
Tel. +352 28 99 68 01
contact@ipackgroup.lu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven