Europese marktvraag nog niet op niveau

Chinese knoflookprijs stijgt gestaag door groeiende vraag uit India

De Chinese knoflookoogst in 2020 was overvloedig en de kwaliteit van het product was beter dan in voorgaande jaren. De prijs daalde aanvankelijk door het grote aanbod. Slechts enkele handelaren betraden de knoflookmarkt om te speculeren. De Chinese knoflookmarkt was rustig en stabiel. De prijs bleef enkele weken laag, maar begon daarna langzaam te stijgen. Helen van Ju'nan County Green Valley Foodstuffs sprak onlangs over de huidige omstandigheden op de Chinese knoflookmarkt.

Het was moeilijk om aan arbeidskrachten te komen in de teeltgebieden, omdat dit het drukste seizoen is. De prijs van de verwerking van knoflook is ook aanzienlijk gestegen. Sommige verwerkingsfabrieken verminderden zelfs het aantal kleine verpakkingen en richtten zich op grotere verpakkingen om de verwerkingskosten laag te houden. Maar nu het drukste seizoen op de teeltbedrijven ten einde loopt, wordt de kostprijs van arbeid weer normaal. En de verwerkingsfabrieken keren ook terug naar een reguliere situatie.

Door het overmatige oogst ontstond een situatie waarin het marktaanbod de marktvraag ruimschoots overtrof. De prijs is daardoor gedaald. Toen verse knoflook net op de markt kwam, bedroeg de aankoopprijs slechts ongeveer 1,2 yuan [0,15 euro] per 0,5 kg. Dat is veel lager dan rond dezelfde tijd vorig jaar. "De knoflookprijs is de afgelopen maanden vrij laag geweest. Tot vorige week was de exportprijs slechts 665 euro per ton. Afgelopen vrijdag begon de prijs echter te stijgen. De huidige exportprijs ligt rond de 716 euro per ton."

"De belangrijkste reden voor deze prijsstijging is het groeiende aantal orders op de Indiase markt. De knoflookprijs heeft een dieptepunt bereikt en stuitert nu terug. De prijs steeg met meer dan 0,10 yuan [0,01 euro] per 0,5 kg", aldus Helen. "Maar de Europese marktvraag is nog steeds niet normaal door de aanhoudende Covid-19-pandemie. De situatie daarentegen in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Midden- en Zuid-Amerika is nog wel goed."

Ju'nan Green Valley Foodstuffs werkt samen met knoflooktelers in Jinxiang, een van de belangrijkste knoflookteeltgebieden in China. Het bedrijf beheert de knoflookteelt op een areaal van meer dan 333 hectare. Het bedrijf exporteert voornamelijk knoflook naar Europa, West-Afrika, Midden- en Zuid-Amerika.

Voor meer informatie:
Helen Wang
Ju'nan Green Valley Foodstuffs Co., Ltd.
+86 1566 6337 366 
info@garlic86.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.