Record Peruaanse citrusexport van 253.000 ton

De Peruaanse citrusexport is dit jaar met 32% gegroeid en bereikte daarmee een record van 253.000 ton, zo meldt de Vereniging van Citrustelers van Peru (Procitrus).

"Tot en met week 40 bedraagt de export van citrus 253.000 ton, heel wat meer dan de 189.000 ton in dezelfde periode van vorig jaar", zegt Sergio del Castillo, algemeen directeur van Procitrus.

De export van mandarijnen stijgt met 40%, grapefruit met 24%, sinaasappelen met 30%, Tahiti-citroenen met 18% en Sutil-citroenen met 15%. De enige citrussoort die min of meer stabiel blijft (lichte groei van 0,5%) is de tangelo.

“De toename van de vraag naar citrus op de internationale markten wordt gedreven door een wereldwijd veranderende consumptietrend als gevolg van de coronaviruspandemie”, verklaart del Castillo.

De Associatie van Peruaanse Telersverenigingen (AGAP) meldt dat de citrusexport van januari tot en met augustus van dit jaar €219 mln bedraagt, tegenover €153 mln in de eerste acht maanden van vorig jaar.

“Het is een goed jaar, zowel op het vlak van geoogste als geëxporteerde volumes. We hebben 40% meer mandarijnen naar het buitenland gezonden en we zitten nu al boven het totaalcijfer van gans vorig jaar, namelijk €175 mln”, aldus Gabriel Amaro, uitvoerend directeur van AGAP.

Bron: peru21.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven