Citrus Fruit Plan werpt zijn vruchten af

Marokkaanse citrusoogst zal toenemen tot meer dan 600.000 ton

Het citrusseizoen 2020/2021 in de Noord-Marokaanse regio Rabat-Salé-Kénitra zal naar verwachting een zeer goed seizoen worden met een verwachte opbrengst van 600.000 ton op een areaal van 23.700 hectare.

In het kader van het Citrus Fruit Plan zijn er grote aantallen jonge boomgaarden aangeplant. De citrusbomen zijn intussen vruchtdragend geworden, waardoor de productie in deze regio dit seizoen met 77% is toegenomen ten opzichte van het vorige seizoen en met meer dan 30% ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

De toename van de productie wordt naast de uitbreiding van het areaal ook toegeschreven aan een combinatie van vele factoren, waaronder een optimalisatie van de irrigatie, die in dit gebied verder is ontwikkeld met hulp van subsidies van de Marokkaanse staat.

Ondanks de relatief late regenval en het watertekort tijdens het seizoen 2019-2020, is het effect van de afwisseling van bepaalde soorten citrus - die vooral wordt veroorzaakt door de lage opbrengst van de bomen in het vorige seizoen - en de milde temperaturen gunstig geweest voor een goede bloei en de ontwikkeling van het fruit.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven