"Enorme oogst Egyptische Eureka-citroenen verwacht"

De Egyptische Eureka-citroenen zijn bijna klaar om geplukt te worden. Eén exporteur vertelt dat hij alleen nog hoeft te wachten tot ze de juiste kleur hebben. Dit jaar worden er enorme aantallen verwacht maar er is ook sprake van grote onzekerheid. Nu het coronavirus zich in verschillende landen opnieuw in rap tempo verspreidt, zou het weleens een lastig seizoen kunnen worden.

Mohamed Elkhtib, exportmanager bij de Egyptische AGF-exporteur Zamel kijkt uit naar het seizoen van de Egyptische Eureka-citroenen dit jaar. "We rekenen op een goed seizoen voor dit ras. Momenteel wachten we op de natuurlijke kleurontwikkeling van het fruit waarna we zullen starten met het verladen. Er worden dit seizoen grote aantallen verwacht dus we hebben nog een hoop werk te verzetten," zegt hij.

Zamel besteedt veel aandacht aan de juiste kleuring van de citroenen. Dit begint in de boomgaarden, waar Elkhtib telers vertelt te wachten met plukken tot het fruit de juiste kleur heeft bereikt. "Iedereen is positief over de kwaliteit van de citroenen dit seizoen. We hebben deze kwaliteit bereikt door op de teeltbedrijven de geschikte citroenen te selecteren en naar onze pakstations te vervoeren. We leggen veel nadruk op de natuurlijke kleuring. Deze mag nooit worden bereikt door het toepassen van gas omdat dit de kwaliteit van de citroenen aantast."

Volgens Elkhtib is de vraag momenteel goed maar vanwege de situatie rondom het cononavirus is er ook sprake van grote onzekerheid. "Er lijkt een gezonde vraag te zijn. We zagen de vraag vanuit Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en Maleisië dit jaar toenemen. De twee laatstgenoemde landen zullen dit seizoen onze voornaamste markten zijn. Het seizoen wordt echter overschaduwd door onzekerheid. Ondanks dat de logistiek momenteel weer terug is op het oude niveau horen we steeds meer berichten dat het coronavirus in veel landen aan een nieuwe opmars bezig is. We hopen dat dit niet al teveel impact op ons seizoen zal hebben maar de tijd zal het leren!" zegt hij tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Mohamed Elkhtib
Zamel for Import & Export
Tel: +201090646606
Email: sales@zamelfruit.com 
www.zamelfruit.com 
www.instagram.com/zamel.fruits 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.