Three Star Superior Taste Award

Belgische chef-koks fan van paarse YOOM tomaat

Niet alleen de kleur maakt de YOOM een opmerkelijke tomaat. Volgens een zeer strenge, blinde smaaktest die werd uitgevoerd door beroemde chef-koks en sommeliers wereldwijd, ontving de tomaat met een score van 91,3% de Three Star Superior Taste Award 2020. Dit is een prestigieuze prijs die in het leven is geroepen door het International Taste Institute in Brussel, België. 

De professionele jury van meer dan 200 smaakexperts gaf de YOOM-tomaat de volgende scores:
● 91,3% als algemene score
● 93% voor het plezierige en consistente uiterlijk vanwege de aantrekkelijke, onderscheidende kleur
● 91% voor de algehele smaakbeleving
● 91% voor de geur, die een belangrijke rol speelt in de smaakbeleving
● 91% voor de smaak, een perfecte balans tussen zoet en zuur voor een perfecte umami-smaak
● 89% voor de textuur, een hele belangrijke hedonische factor voor voedselproducten

Stijn Roelandt, souschef bij Hof van Cleve, 3 Michelin-sterren, jurylid, legde uit dat de wedstrijd bestaat uit een heel strikt beoordelings-proces, waarbij de producten blind worden geproefd. "Dit betekent dat we volledig objectief moeten zijn terwijl we de zintuiglijke analyse uitvoeren. Als gevolg daarvan worden alleen de echt goede producten gecertificeerd," zegt hij. 

Dit jaar won de onderscheidende YOOM-tomaat ook de prestigieuze Gold Award tijdens de Fruit Logistica Innovation Awards 2020 in Berlijn, met de onderscheiding voor uitstekende innovatie in de verse voedselsector, vanaf de productie tot aan het moment van verkoop.

YOOM onderscheidde zich als innovatie door de zeer aantrekkelijke paarse kleur, uitstekende smaak en vitaliteitsboost. Naast de uitstekende smaak bevat YOOM ook enorme hoeveelheden vitaminen en anthocyaninen in vergelijking met gewone rode tomaten. Hierdoor is het een gezonde keus voor de consument. 

Jeremie Chabanis, hoofd EAME van Syngenta Value Chain: "Smaak staat centraal voor de consument van tegenwoordig en daarom is het zo fijn dat de buitengewone smaak van YOOM met deze prestigieuze awards wordt erkend, evenals de innovatie eromheen voor de markt. In samenwerking met telers hebben we een tomaat gecreëerd die consumenten een heerlijke smaakbeleving biedt en hun dagelijkse maaltijden verrijkt. Daarnaast is de tomaat eenvoudig te telen en is deze lang houdbaar, een positief aspect voor aandeelhouders in de hele toeleveringsketen."

YOOM-tomaten zijn momenteel beschikbaar in België, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Hongarije, Japan, Korea, Australië. Binnenkort komen de tomaten ook in Canada, het VK, de VS en China op de markt. 

Voor meer informatie:
Yoom Tomato
www.yoomtomato.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven