Willem van der Linde (62) begint (weer) voor zichzelf met ambulante AGF-handel

Tholen – Ook al is de pensioengerechtigde leeftijd in zicht en bestaat het ww-vangnet, besloot Willem van der Linde (62) geen beroep te doen op de staat toen hij dit jaar zijn vaste baan kwijtraakte. Het ondernemerschap kwam juist weer bovendrijven. Willem kocht via Marktplaats een AGF-verkoopwagen en heeft sinds september een standplaats voor vier dagen per week in Uitgeest.


Willem van der Linde startte in september voor zichzelf

Willem kent het klappen van de zweep. Hij verkoopt al 35 jaar AGF op de markt, waarvan de laatste 10 jaar in dienst van een baas. Het was dus niet lastig om de draad van het eigen ondernemerschap op te pakken. Hij speurde de gemeentesite af op zoek naar een goede standplaats en vond die in Uitgeest op de parkeerplaats van een groot winkelcentrum. Daar stalt hij van woensdag tot en met zaterdag zijn verkoopwagen met verse producten die hij in de vroege ochtend op het Foodcentrum Amsterdam inslaat.

Willem is tevreden over de verkoop. “Ik ben natuurlijk net na de goede periode gestart, het weer wordt minder nu en ook het aanbod. Maar het loopt redelijk. Ik heb toch een aantal vaste klanten inmiddels die liever niet graag naar binnen gaan voor hun boodschappen. Hier buiten hoeven zij geen mondkapje op.”

Willem is opgestart met een basisassortiment waarbij citrus momenteel hardloper is. “Zo nodig pas ik mijn assortiment aan op de vraag, ik let dus goed op wat verkoopt zodat ik met een lege kar naar huis kan.” Het collegiale van de andere markthandelaren en collega’s heeft hij nog niet gemist. “Ik kan heel goed met mezelf redden merkt ik”, besluit Willem.

Meer informatie
Willems Groente Fruit
Uitgeest
@Willem Groente Fruit


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.