"De oude generatie heeft kennis, de jongere generatie de energie en toekomst"

AGF-Kennisclub

Op woensdag 4 november van 16.00 t/m 18.00 uur zal de AGF Kennisclub haar eerste kennisbijeenkomst houden in een volledig Corona-veilige omgeving. Initiatiefnemer Nic Jooste zegt dat er lang gezocht is naar een locatie waar maximaal 30 mensen met volledige veiligheid en respect voor de COVID-richtlijnen van de overheid kunnen samenkomen. “Wij hebben breed overleg gehad met verschillende belanghebbenden en samen met Theater Het Kruispunt in Barendrecht een oplossing gecreëerd waardoor de veiligheid van gasten volledig wordt afgedekt én de presentatie in een professionele omgeving kan worden gehouden. De sessie zal plaatsvinden in een zaal waar normaliter 100 mensen aanwezig kunnen zijn, waardoor er meer dan voldoende ruimte is. Daarnaast zal de sessie ook per livestream kunnen worden bijgewoond. Hierdoor kan men meekijken en luisteren zonder fysiek aanwezig te zijn”.

Datawetenschappers Guus van Heijningen en Nicael Jooste van de in Rotterdam gevestigde Crunch Analytics zullen een presentatie geven en een discussie leiden over de kansen en toepassingen die zij voor AGF-ondernemingen zien op het gebied van big data en data science. Van Heijningen komt uit een Westlandse tuindersfamilie en Jooste heeft de afgelopen 25 jaar meegeluisterd naar de fruitimportverhalen van zijn vader. 

Guus van Heijningen (foto rechts) zegt dat de woorden van Albert Einstein – ‘We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them’ – nu meer dan ooit van toepassing is. “Wij weten dat onze datatools in de AGF-sector betere inzichten kunnen bieden voor het nemen van de best mogelijke beslissingen. In sommige gevallen kan zelfs bepaalde besluitvorming worden geautomatiseerd. Recente gesprekken met AGF-relaties hebben aangetoond dat er echt behoefte is voor datagestuurde besluitvorming. De potentiële applicaties zijn zeer breed, van voorspellingen over ordergedrag en kredietrisico’s tot aangestuurde waarschuwingen voor effectief voorraadbeheer en waste management op basis van artificial intelligence. Verwacht op 4 november echter geen academische dissertatie van ons, maar een begrijpelijke, aansprekende en praktijkgerichte presentatie over de kansen van machine learning en artificial intelligence”. 

Toegang tot het evenement in Theater De Kruispunt is alleen mogelijk door je vooraf op nic@njimmersed.nl te registreren.  Aan de deur zal er conform de COVID-richtlijnen een persoonlijke registratie worden gedaan, ook zullen er gratis mondkapjes beschikbaar zijn.

Lid worden van de AGF Kennisclub is gratis. Meer informatie is te vinden op www.njimmersed.nl/kennisclub 

Voor meer informatie:
Nic Jooste
M: + 31 654 906 742
E: nic@njimmersed.nl
www.njimmersed.nl 

www.njimmersed.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.