Ruud Lenssen, Fruitveiling Zuid-Limburg:

"Klanten vallen voor de kleur en de zoete smaak van Joly Red"

Tholen - Bij Fruitveiling Zuid-Limburg en de Belgische Fruitveiling is het nieuwe seizoen van de Joly Red-appel gestart. Beide coöperaties introduceerden gezamenlijk dit conceptras waarvoor wereldwijd mogelijkheden in de afzet bestaat."Immers, klanten vallen voor de kleur en de zoete smaak van deze intens rode appel”, vertelt sales manager Ruud Lenssen van Fruitveiling Zuid-Limburg. De Joly Red kenmerkt zich aan zijn robijnrode kleur, zoete smaak en knapperige bite.

Met een brix boven de 14 behoort dit ras thuis in het segment zoete appelen en daarmee past hij volgens Ruud goed binnen het smaakprofiel van een groot deel van de wereldbevolking. "De Joly Red kan de hele wereld over. In Aziatische landen zoals India, Vietnam en Singapore heeft deze appel veel mogelijkheden. Echter het grootste deel van de Joly Red wordt nog altijd ‘dicht bij huis’ in Europa verkocht."

Dit jaar is de oogst van de Joly Red-appels volgens de verkoper tot nog toe goed verlopen. "We hebben nu al enkele seizoenen een commercieel interessant volume van de Joly Red beschikbaar. Het lage zuurgehalte, maakt dat deze appel bij kinderen ook goed in smaak valt!"

Voor meer informatie:
Ruud Lenssen
Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: + 31 43 458 8553
ruud.lenssen@veilingzl.nl     
www.veilingzl.nl    

Belgische Fruitveiling cvb
Montenakenweg 800
3800 Sint-Truiden - Belgium
T: +32 (0)11 69 34 11
F: +32 (0)11 68 54 60
bfv@bfv.be
www.bfv.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.