Huercasa

Slechte weer spelbreker tijdens oogst suikermaïs in Spanje

De kou en de regen zijn dit jaar spelbrekers tijdens de oogst van suikermaïs in de Spaanse regio Castilla y León. Suikermaïs is het belangrijkste product voor Huercasa, een groep gespecialiseerd in gemaksproducten. Ongeveer de helft van de maïs die door Huercasa wordt verwerkt, komt uit de provincies Segovia, Valladolid, Zamora, Palencia en Ávila.

"We werken met contracten zodat zowel teler als verwerkingsbedrijf maximale garanties hebben", luidt het bij Huercasa, die enkel suikermaïs van de beste kwaliteit wil. De buitenlandse klanten stellen immers hoge eisen, zowel op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid als op het vlak van uiterlijke kenmerken zoals smaak, textuur en uitzicht. "Daarom ook willen we een voorafgaande schriftelijke verbintenis met de telers, om er zeker van te zijn dat de kwaliteit en kwantiteit van de maïs zal voldoen aan onze eisen."

Huercasa zet gekookte en vacuümverpakte suikermaïs af, in hele kolven (twee stuks per verpakking) en in halve kolven (vier stuks), zowel uit de conventionele als biologische teelt. De producten van Huercasa komen in Spanje op de markt, maar vooral in het buitenland. Meer dan 80% van de productie gaat naar een veertigtal landen, met Europa als belangrijkste markt, maar ook Rusland, de Verenigde Staten en Israël ligt de suikermaïs van Huercasa in de schappen.

Bron: campocyl.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven