Seizoen Melannurca appel lijkt veelbelovend

“Het seizoen van de Melannurca appel is in september van start gegaan en er is sprake van een enorme levendigheid op de markt. Er is veel vraag, de afzet en consumptie verlopen goed en de prijzen zijn interessant. De appel wordt steeds meer gewaardeerd en dat doet ons goed. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de afzet met 15% gestegen en ook is er sprake van een lichte prijsstijging”, zegt Antonio Giaccio van telersorganisatie Giaccio Frutta.

Antonio Giaccio van telersorganisatie Giaccio Frutta

De verwachting was dat er dit jaar een overvloedige oogst zou zijn. In 2019 was er sprake van schaarste, maar vanuit commercieel oogpunt was dit juist goed. In tegenstelling tot de voorspellingen zijn de hoeveelheden in lijn met vorig jaar, zo niet lager. 

De teelt van de Melannurca appel bij Giaccio Frutta is met 10% gestegen en bijgevolg het areaal met strobedden.

Giaccio Frutta gaat echter een veelbelovend seizoen tegemoet. “Elk jaar creëren we nieuwe plantages, waardoor het bedrijf en de teelt worden uitgebreid. Dit seizoen zijn er veel jonge plantages volledig in productie gegaan, dus we verwachten minimaal 10% meer appelen te verwerken dan in het vorige seizoen”, zegt Antonio. 

De appelen tijdens de kleuringsfase. Ze worden gedurende een tiental dagen op een strobed gelegd en regelmatig handmatig gedraaid.

“Dit jaar hebben we appelen van middelgrote tot grote kalibers. De geur en smaak zijn uitstekend, de appelen zijn homogeen en de schil is gaaf en vrij van hagelschade. We verwachten een Melannurca seizoen dat in lijn zal zijn met die van het steenfruit en de aardbeien."

De Melannurca appelen tijdens de kleuringsfase op een strobed.

De groeiende belangstelling van de markten en consumenten is het resultaat van het lovenswaardige werk van het consortium voor de bescherming van de Melannurca appel. Dit consortium promoot het fruit en de consumptie ervan.

Naast Melannurca appelen brengt Giaccio Frutta ook Gala- en Fujiappelen, kweeperen, kiwi's en granaatappelen op de markt. Momenteel worden de aardbeien verplant en de oogst ervan staat gepland voor eind november.

Voor meer informatie:
Antonio Giaccio
OP Giaccio Frutta soc. coop. agricola
Località Fontana
881041 Vitulazio (CE) - Italië
+39 823 990 686
giacciofrutta@libero.it
www.giacciofrutta.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.