Zetapack

C1 LUX maakt afwegen van trostomaten efficiënter en eenvoudiger

Het verpakken van trostomaten is altijd een duur en traag proces geweest. In de meeste gevallen worden de sorteerders voor individuele weegschalen geplaatst, waar elke verpakking afzonderlijk wordt gewogen tot het vastgestelde gewicht is bereikt. Hierdoor kan dit verpakkingssysteem leiden tot inconsistenties in het gewicht van de verpakkingen met economische gevolgen vandien.

"Er was duidelijk een behoefte bij verschillende klanten om het verpakken van met name trostomaten te optimaliseren," vertellen Nicola Antonacci en Francesca Assirelli van Zetapack. Aangezien er geen machine op de markt was om dit probleem te tackelen, heeft Zetapack een nieuwe unieke technologie ontwikkeld: "Onze C1 LUX weger is een innovatieve oplossing die een grotere efficiëntie in het proces van het verpakken van trostomaten garandeert."

Hoe werkt de C1 LUX weger van Zetapack? "Een medewerker vult de mand gedeeltelijk met tomaten op basis van een geschat gewicht. Het mandje wordt gewogen door de geautomatiseerde gewichtscontrole, die het werkelijke gewicht van de voorgevulde verpakking bepaalt. De machine geeft de aanvullende tomaten af op de lijn, waarbij de sorteerder deze in de mand met andere tomaten legt, zodat het juiste gewicht wordt bereikt."

"De machine garandeert een minimum van 45 manden/minuut, met 6 à 7 medewerkers. Er is berekend dat dankzij de C1 LUX het vermogen van de operator wordt verdubbeld, de kwaliteit van het werk wordt verbeterd, er absolute homogeniteit in de verpakkingen is en een aanzienlijke vermindering van economisch verlies."

"Onze machines kunnen stroomafwaarts worden aangesloten op elke verpakkings- of flowpack-machine," besluit Nicola Antonacci.

Deze nieuwe C1 LUX van Zetapack staat op het digitale platform van Fruit Attraction Live Connect.

Voor meer informatie:
Zetapack
Via L. Longo, 220
47521 Cesena (FC) - Italië
www.zetapack.it

Ufficio Commerciale:
Francesca Assirelli
Nicola Antonacci
info@zetapack.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven