Fruit smokkelen vanuit Hong Kong met binnenvaartschip naar China

Een illegale zending van hoogwaardig fruit en diepgevroren vlees ter waarde van ongeveer HK$ 20 miljoen (€ 2,2 miljoen) naar het vasteland van China is in beslag genomen door de douaneautoriteiten van Hongkong. Volgens ambtenaren van de douane- en accijnsdienst zijn er 22 mensen gearresteerd in verband met de smokkeloperatie afgelopen donderdagnacht. De afdeling zei dat één vrachtschip en drie sleepboten ook waren aangehouden.

De smokkelaars werden gepakt in Lung Kwu Chau, ten noordwesten van Hong Kong. De ambtenaren zeiden dat de smokkelaars een binnenvaartschip als ‘mobiel pakhuis’ gebruikten, van waar zij de lading op kleinere schepen overhevelden. De lading werd vervolgens op de Chinese markt aangeboden.

De vier ton fruit die in beslag is genomen, omvatte druiven, meloen, passievrucht, appelen en gele pitaja uit Japan en Ecuador. Als het fruit met succes naar het vasteland kon worden gesmokkeld, konden de smokkelaars maar liefst HK$500.000 (bijna 55.000 euro) aan belasting ontwijken.

Bron: scmp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven