Namibië verwacht een bovengemiddelde druivenoogst

De Namibische Vereniging van Druiventelers (NGGA) heeft zojuist haar raming voor het seizoen 2020/21 afgerond. De oogstraming voor de export van tafeldruiven is 7,4 miljoen kartons van 4,5 kg, van week 43 tot week 2.

"De druivengaarden zien er goed uit, het is een veelbelovende start van het seizoen. We verwachten een bovengemiddelde oogst," zegt Kobus Bothma, vice-voorzitter van de NGGA en uitvoerend directeur van Capespan Namibië.

In september was het koeler dan gewoonlijk, met nachten van ongeveer 10°C. Daardoor vertraagde de vroege ontwikkeling van de bloei tot aan de vruchtzetting en dit is waarschijnlijk de oorzaak van de vijf tot zeven dagen vertraging in het begin van het Namibische tafeldruivenseizoen.

"De relatief koelere omstandigheden waren gunstig voor de ontwikkeling van de druiven en de trossen, wat resulteerde in goede maten en mooi uitgerekte trossen," merkt Bothma op. "De druiven hebben in dit stadium een diameter tussen 14 en 18 mm. De komende weken zijn ook cruciaal voor een goede kleurontwikkeling. De eerste reacties op de markten zijn veelbelovend en we kijken uit naar het Namibische seizoen," voegt hij eraan toe.

In het seizoen 2019/20 bracht de druivenoogst in Namibië 6,1 miljoen kartons van 4,5 kg op.

Voor meer informatie:
Kobus Bothma
Namibian Grape Growers Association
+264 85 709 1920
namgrapegrowers@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.