Sun European Partners neemt CNC Holding over

Een dochteronderneming van Sun European Partners, LLP (“Sun European Partners” of “Sun European”), kondigt vandaag de overname van CNC Holding aan. Het Nederlandse bedrijf CNC is een toonaangevende Europese producent en leverancier van compost en dekaarde  voor de teelt van champignons en andere paddenstoelen. De onderneming is eigendom van de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, wordt niet bekend gemaakt. De voorgestelde transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties.

Het hoofdkantoor van CNC is gevestigd in Milsbeek. CNC is een toonaangevende Europese producent en leverancier van substraat voor de champignonteelt. CNC staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende productkwaliteit en betrouwbaarheid, geleverd vanuit de vestigingen in Nederland en Polen. 

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1953 is CNC uitgegroeid tot een belangrijke Europese producent met een leidende positie in Nederland en een substantiële positie in de wereld. CNC exporteert naar ongeveer 45 landen. CNC profiteert van een stabiele stroom aan inkomsten dankzij de gevestigde en gediversifieerde klantrelaties. De drempel voor concurrentie in deze markt is hoog. CNC heeft bovendien in het verleden aanzienlijke investeringen gedaan en beschikt over unieke knowhow en een kwalitatief hoogstaand product.

De champignonmarkt waarop CNC actief is, is veerkrachtig gebleven tijdens de COVID-19-pandemie. Deze veerkracht is het gevolg van een grotere focus op gezond eten, op duurzaamheid en op de sleutelrol die paddenstoelen spelen in de circulaire economie. Dit alles ondersteunt de verwachtingen voor een aanhoudende robuuste groei van deze markt.

Paul Daccus, Managing Director bij Sun European Partners: "Sun European is al vele jaren een actieve speler in Nederland en de aankondiging van vandaag is een verder bewijs van onze voortdurende focus op de regio. De leidende marktpositie en het hoogwaardige product van CNC, gecombineerd met het veerkrachtige bedrijfsprofiel, de klantrelaties en de aantrekkelijke champignonmarkt, tonen de kracht van het bedrijf. Het bedrijf past uitstekend in onze “good-to-great” investeringsstrategie. We kijken ernaar uit om het management te ondersteunen bij het laten groeien van CNC. Daarbij zetten we onze specifieke kennis in op dit gebied door middel van ons Sun Transformation System."

Maurice Koppen, voorzitter van de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging CNC: “Een grondig en intensief strategisch proces met de leden van de coöperatie leidde tot de beslissing om CNC Holding BV te verkopen. Als wereldwijde speler in substraat voor de champignonteelt heeft CNC een enorme ambitie om in de toekomst verder te groeien en te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat Sun European als nieuwe eigenaar in staat zal zijn om CNC naar het ‘volgende niveau’ te brengen door het bedrijf verder te laten groeien en internationaal uit te breiden. Namens het bestuur van de coöperatie CNC wil ik onze speciale dank uitspreken aan alle leden van de coöperatie, het management, onze Ondernemingsraad, de Raad van Commissarissen, onze adviseurs en alle andere betrokkenen voor hun bijdrage aan het verkoopproces.

Sun European kent de Nederlandse markt goed door haar huidige investeringen in AfriFlora en Scotch &  Soda. Andere recente voorbeelden van investeringen door gelieerde ondernemingen van Sun European Partners zijn onder meer 
• de overname van Allied Glass, de toonaangevende fabrikant van glazen verpakkingen in het VK voor de markten voor premium sterke dranken en voeding en dranken;
• de overname van WesCom Signal and Rescue , een wereldleider in visuele signalering en veiligheidsproducten voor de maritieme en defensie-eindmarkten.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven