Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groei in derde kwartaal 2020

Haven van Zeebrugge houdt zich staande tijdens coronacrisis

De haven van Zeebrugge weet zich sterk te houden in woelige tijden. Hoewel de wereldwijde coronacrisis duidelijk voelbaar is in bepaalde sectoren, blijft het globale cijfer positief. Het totale tonnage in de haven steeg met 6,1%. 

De containertrafiek kent een groei van 10,9% tot een totaal volume van 13.049.293 ton. Behalve een beperkt aantal deepsea annuleringen omwille van de coronacrisis, is er geen verlies in de containersector. Zowel de deepsea diensten, de shortsea diensten als de estuaire vaart noteren groei, respectievelijk +65,7%, +22,9% en +58%. Daarmee was het een van de groeiende takken van sport in de haven van Zeebrugge. 

Tom Hautekiet, CEO Port of Zeebrugge: “De meeste sectoren in Zeebrugge leveren goede resultaten ondanks de globale uitdagingen die Covid-19 met zich meebrengt. De autosector zal het de komende maanden nog steeds moeilijk hebben, waardoor we het verlies van het voorjaar vermoedelijk niet meer zullen kunnen goedmaken. We verwachten in het laatste kwartaal van 2020 wel nog een heropleving van de cijfers in de roro-trafieken omwille van de nakende Brexit en de stocks die vooraf nog zullen worden aangelegd in het Verenigd Koninkrijk.”   

Bron: Port of Zeebrugge

Publicatiedatum: