Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Waterman, Waterman Onions over extreme vraag naar uien wereldwijd:

"Wij werken inmiddels met drie ploegen 24/6"

Tholen - Op de wereldmarkt van uien zijn er momenteel een aantal bijzondere zaken aan de hand, constateert Erik Waterman van Waterman Onions. "We liggen op koers voor een nieuw exportrecord. In week 39 hadden we in Nederland een uienexport van bijna 40.000 ton en t/m week 39 ligt de export bijna op 300.000 ton. Wij werken inmiddels met drie ploegen 24/6!" 


Wim en Erik Waterman

"Naast de bestaande grootafnemers in Afrika, zijn er momenteel ook veel andere landen aan het loket. Onder meer Sri Lanka, Bangladesh en diverse landen in Aziƫ en de Cariben hebben een goede vraag naar Hollandse uien. Momenteel is er weinig concurrentie op de wereldmarkt door een beperkt aanbod en hogere prijzen in China en India, onze twee voornaamste concurrenten, die weinig teweeg brengen momenteel als tegenpool van Nederland."

"Mede door de exportstop van Inda liggen de prijzen in diverse Aziatische landen op een hoog niveau. De lokale uienprijzen in India liggen rond de $ 0,80+/kg en gaan in Bangladesh zelfs richting $1,30/kg. Ook de prijs van Egyptische en Spaanse uien is relatief hoog met een prijs rond de  $350-400 / ton", constateert de uienexporteur.

Voor wat betreft de Nederlandse situatie komen momenteel de laatste afland uien binnen. "De boerenprijs in Nederland gaat rap richting de  0,20 euro/kg droog uit de schuur en gesorteerde prijzen doen vandaag 0,22-0,23/kg af pakstation en stijgen snel verder. Voor de komende maanden voorzie ik nog verder prijsstijgingen. Tevens is mooi om te concluderen de afzet van zowel de middel- als grove sortering goed in balans is gekomen. Dit in vergelijking met de maand september, kortom de uienexport gaat vol op stoom komende maanden!"

Voor meer informatie:
Erik Waterman
Waterman Onions
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
Tel: +31 (0)527 617 496
Fax: +31 (0) 527 697 801
erik@waterman-onions.nl  
www.waterman-onions.nl